POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Nadzorniki Nove KBM pozitivno o delu uprave

Nadzorniki Nove KBM pozitivno o delu uprave

 
Maribor, 29. januar 2013
 
Na današnji seji nadzornega sveta Nove KBM so se nadzorniki seznanili z informacijo o poslovanju banke v lanskem letu ter z akcijskim načrtom za izvedbo dokapitalizacije banke. Nova KBM je v lanskem letu uspešno izvedla vse ukrepe za dvig količnika kapitalske ustreznosti Tier 1 nad 9 odstotkov. V prvi polovici letošnjega leta uprava načrtuje izvesti dokapitalizacijo ter reorganizirati banko v bolj učinkovito, konkurenčno in ugledno finančno institucijo. Nadzorni svet ocenjuje, da uprava dobro uresničuje poslovne in strateške aktivnosti ter pričakuje odgovorno ravnanje banke tudi v prihodnje.
 

»Nova KBM je dobro likvidna, solventna, ima ustrezen kapital, je varna in uresničuje ukrepe za boljše poslovanje. Po makroekonomskih napovedih bo gospodarsko okolje letos še zaostreno, kar bo vplivalo tudi na poslovni izid banke. Načrtujemo, da bomo z izvedbo letos načrtovane dokapitalizacije, reorganizacijo in novo strategijo utrdili finančno moč in poslovno uspešnost banke ter Skupine Nove KBM,« je povedal predsednik uprave Nove KBM Aleš Hauc.


Nerevidirani računovodski izkazi Nove KBM in Skupine Nove KBM za leto 2012 bodo  objavljeni v skladu s finančnim koledarjem, predvidoma konec februarja letos. Ob koncu leta bo banka predvidoma izkazala izgubo iz rednega poslovanja ter ustrezen dobiček pred rezervacijami in slabitvami. Zaradi zaostrene situacije, nadaljnjih slabitev in rezervacij ter negativnih makroekonomskih napovedih tudi za leto 2013 banka še načrtuje izgubo, ki bo predvidoma manjša od izgube v letu 2012. Pozitiven poslovni izid iz rednega poslovanja Nova KBM predvideva v letu 2014.


Uprava banke je nadzornemu nasvetu predstavila okviren načrt za izvedbo dokapitalizacije. Pripravljalne aktivnosti so se v banki že pričele, o  podrobnostih pa bo banka pravočasno seznanila delničarje in ostale zainteresirane javnosti skladno z načelom enakomerne obveščenosti ter pravili borze.


Nadzorniki so se danes seznanili še s potekom oblikovanja nove strategije ter s predlogom nove organizacije banke in Skupine, katere glavni cilji so višja učinkovitost, večja usmerjenost k strankam in zmanjševanje stroškov. Reorganizacija bo predvidoma zajemala centralizacijo in poenotenje dejavnosti, kjer je to smiselno in ekonomsko upravičeno ter prenovo poslovnih procesov. Skladno z reorganizacijo bo banka med drugim spremenila število in strukturo vodilnih in drugih delovnih mest ter centralizirala in okrepila komercialno področje. Banka bo tudi povečala standardizacijo postopkov, nadgradila razvojno funkcijo in izboljšala upravljanje s tveganji.

 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja