POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Nadzorniki Nove KBM o aktualnih poslovnih temah

Nadzorniki Nove KBM o aktualnih poslovnih temah

 
Maribor, 15. november 2012
 
Na današnji seji nadzornega sveta Nove KBM so nadzorniki potrdili nerevidirano poročilo o poslovanju banke in Skupine Nove KBM za obdobje od januarja do septembra letos, ki ga bo banka skladno s finančnim koledarjem lahko objavila v torek, 20. novembra. Nadzorniki so potrdili tudi konverzijo dela terjatev banke v kapital družbe Mariborska Livarna Maribor (MLM), se podrobneje seznanili s potekom aktivnosti za izboljšanje kapitalske ustreznosti in pripravami na decembrsko skupščino delničarjev ter obravnavali druge aktualne poslovne teme.
 

Nova KBM kljub zaostrenim gospodarskim razmeram uresničuje vse potrebne aktivnosti za uspešnejše poslovanje in nadaljnji razvoj. Banka posluje v skladu s pričakovanji in izkazuje ustrezno likvidnost in solventost. Med pomembnejšimi nalogami na področju poslovanja s strankami ostajajo krepitev odnosov z njimi,  odgovorno spremljanje njihovih aktivnosti  in čiščenje slabih kreditov iz kreditnega portfelja banke. Nadzorniki so podali soglasje k sklepu uprave banke za vstop v lastniško strukturo družbe MLM, banka je tako  postala ena od treh bank solastnic. 


Nadzorni svet se je med drugim seznanil tudi s potekom aktivnosti za izboljšanje kapitalske ustreznosti banke. Uprava banke se je v preteklih mesecih v okviru svojih rednih predstavitev  banke srečala z več obstoječimi in potencialnimi investitorji ter jim predstavila možnosti investiranja v banko tako v okviru za letos napovedane dokapitalizacije kot tudi v kasnejšem obdobju. To priložnost je uprava banke izkoristila tudi v okviru gospodarske delegacije, ki je v začetku tega tedna obiskala Rusijo. Na podlagi pogovorov, ki še potekajo z nekaj potencialnimi investitorji, uprava ocenjuje, da določene možnosti za njihov kapitalski vstop v banko obstajajo. Izidov teh pogovorov kakor tudi ne odločanja delničarjev na decembrski skupščini v zvezi z dokapitalizacijo v tem trenutku ni možno prejudicirati.


Nadzorni svet ocenjuje, da aktivnosti za izboljšanje kapitalske ustreznosti potekajo v skladu z načrti in da je banka za vse možne odločitve pripravila primerne scenarije, na podlagi katerih je pričakovati uspešno pridobitev dodatnega kapitala do konca letošnjega leta.

 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja