POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Nova KBM pred izborom ponudnika za odkup deleža v Zavarovalnici ...

Nova KBM pred izborom ponudnika za odkup deleža v Zavarovalnici Maribor

 
Maribor, 8. November 2012
 
Z včerajšnjim dnem se je zaključil rok za oddajo obvezujočih ponudb za nakup 51-odstotnega deleža Nove KBM v Zavarovalnici Maribor.
 

Banka je od ponudnikov, ki so v Zavarovalnici Maribor opravili skrbni pregled, prejela različne ponudbe,  med drugim zavezujočo ponudbo  družbe Pozavarovalnica Sava d.d. in ponovno nezavezujočo ponudbo družbe KD Group d.d., ki sta kot javni delniški družbi svojo odločitev tudi javno objavili. Ostalih ponudnikov in vrednostni ponudb banka zaradi spoštovanja pogodbene zaupnosti in cenovne občutljivosti ne more razkriti. Banka bo ponudbe preučila in se na podlagi strokovnih kriterijev odločila, s katerim ponudnikom bo nadaljevala pogajanja. V banki so zadovoljni s prodajnim postopkom, ki poteka skladno s časovnim načrtom in predvidevajo zaključek postopka do konca leta. Sočasno s prodajo deleža v Zavarovalnici Maribor  v banki potekajo tudi priprave na dokapitalizacijo in odkup podrejenih instrumentov. 


»Pomembno je, da ima Zavarovalnica Maribor takšno lastniško strukturo, ki bo še povečala njeno učinkovitost, strokovnost in  razvojne možnosti, ter da delničarjem in komitentom obeh družb njuno sodelovanje prinaša ustrezno dodano vrednost. Te usmeritve so med glavnimi odločitvenimi  kriteriji v zvezi s prodajnim postopkom in nadaljnjim sodelovanjem med banko in zavarovalnico, « pojasnjuje Aleš Hauc, predsednik uprave Nove KBM.


Prodaja deleža v Zavarovalnici Maribor je ena od aktivnosti v okviru akcijskega načrta za izboljšanje kapitalske ustreznosti Nove KBM. V banki so v teku tudi priprave na predvideni odkup podrejenih instrumentov in dokapitalizacijo. O izvedbi slednje mora odločati skupščina delničarjev banke, ki bo predvidoma še letos. Banka bo prodajo deleža v zavarovalnici in druge aktivnosti za izboljšanje kapitalske ustreznosti pred končnimi odločitvami o izvedbi  ustrezno preučila predvsem z vidika pričakovane dodane vrednosti za delničarje banke in druge njene deležnike.

 
 
 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja