POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Dobiček Nove KBM pred rezervacijami in oslabitvami je pozitiven signal ...

Dobiček Nove KBM pred rezervacijami in oslabitvami je pozitiven signal

 
Maribor, 25. oktober 2012
 
Danes je zasedal nadzorni svet Nove KBM, ki se je med drugim seznanil z rezultati poslovanja banke v prvih devetih mesecih letošnjega leta. Ti potrjujejo, da banka kljub zaostrenim gospodarskim razmeram posluje normalno, je likvidna in solventna ter pripravljena na prihodnje izzive. Banka je dosegla dobiček iz tekočega poslovanja pred oslabitvami in rezervacijami v višini 30,4 milijona evrov in ohranila 9,8 odstotni tržni delež. Dobiček so zmanjšale oslabitve in rezervacije iz naslova kreditnega tveganja, zaradi katerih je banka izkazala izgubo iz rednega poslovanja v višini 101, 4 milijonov evrov. Med številnimi ukrepi za izboljšanje poslovanja banke bo uprava dala poudarek nadaljnjemu čiščenju kreditnega portfelja, krepitvi kapitalske ustreznosti in prestrukturiranju banke, s ciljem krepitve tržnega položaja in odnosov s strankami.
 

Uprava banke je nadzornike med drugim seznanila tudi z napredkom prodaje Zavarovalnice Maribor in drugimi aktivnostmi za izboljšanje kapitalske ustreznosti banke, ki potekajo skladno s časovnim načrtom. Ob predstavitvi rezultatov v zadnjih treh četrtletjih predsednik uprave Nove KBM Aleš Hauc poudarja: »V banki intenzivno čistimo in preoblikujemo kreditni portfelj in ga nameravamo v celoti konsolidirati predvidoma v dveh letih. Tudi ob koncu letošnjega leta pričakujemo dobiček pred oslabitvami in rezervacijami,  kar bo ponovno pozitiven signal delničarjem in vsem deležnikom banke za uspešno poslovanje banke v prihodnosti.«


Poslovanje Nove KBM še vedno močno obremenjujejo zaostrene gospodarske razmere, katerih posledica je tudi oteženo poslovanje komitentov banke. Kljub zaostrenim razmeram je banka ob koncu septembra izkazala dobiček pred oblikovanimi rezervacijami in oslabitvami v višini 30,4 milijona evrov. Poslovni izid banke še naprej znižujejo predvsem dodatne neto oslabitve in rezervacije, ki so v prvih treh četrtletjih dosegle neto vrednost 131,5 milijona evrov.


Bilančna vsota banke je konec letošnjega septembra  znašala nekaj več kot 4,5 milijarde evrov, kar  je v primerjavi z začetkom leta za 4,9 odstotkov nižje,  pri čemer je banka ohranila 9,8-odstotni tržni delež. Pri kreditih strankam, ki niso banke, se je tržni delež zmanjšal za 0,4 odstotka in je bil ob koncu septembra 9,7 odstoten, kar gre pripisati predvsem upadu povpraševanja zaradi varčevalne naravnanosti in slabšim socialnim razmeram, zaradi katerih stranke težje izpolnijo pogoje za odobritev kredita.  Pri depozitih je banka ohranila 12,5 odstotni tržni delež.


Banka je imela konec septembra kapital v višini 283,6 milijonov evrov in 8,79 odstotno kapitalsko ustreznost, merjeno s celotnim kapitalom. Predsednik nadzornega sveta dr. Peter Kukovica v zvezi s kapitalsko ustreznostjo pojasnjuje: » Uprava banke uspešno izpolnjuje tudi načrte v zvezi s krepitvijo  kapitalske ustreznosti, merjene s čistim temeljnim kapitalom Core Tier 1. Aktivnosti v zvezi s tem potekajo skladno z načrtom in v  nadzornem svetu pričakujemo, da bo banka do konca leta dosegla 9-odstotno kapitalsko ustreznost ter tako okrepila svoj položaj na kapitalskih in finančnih trgih. «

 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja