POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Začenja se skrbni pregled Zavarovalnice Maribor

Začenja se skrbni pregled Zavarovalnice Maribor

 
Maribor, 10. October 2012
 
Danes je Nova KBM povabila k skrbnemu pregledu več ponudnikov, ki so oddali neobvezujoče ponudbe za nakup 51- odstotnega deleža banke v Zavarovalnici Maribor. Na podlagi skrbnega pregleda bodo ponudniki sprejeli odločitev o oddaji obvezujoče ponudbe, postopek prodaje pa naj bi bil zaključen do konca letošnjega leta. Neobvezujočo ponudbo je oddalo več interesentov iz Slovenije in tujine, med njimi tudi Pozavarovalnica Sava, ki je o tem kot delniška družba in skladno s pravili obveščanja javnost že obvestila. Ostalih ponudnikov oziroma domnev nekaterih medijev v zvezi s tem v banki zaradi spoštovanja zaupnosti in cenovne občutljivosti ne morejo potrditi oziroma razkriti. S prodajo Zavarovalnice Maribor in drugimi aktivnostmi Nova KBM načrtuje izboljšati svojo kapitalsko ustreznost in s tem utrditi temelje za rast in razvoj banke ter njene skupine.
 

Na podlagi skrbnega pregleda  Zavarovalnice Maribor, ki so ga izbrani ponudniki pričeli z današnjim dnem, bodo ponudniki sprejeli odločitev o oddaji obvezujoče ponudbe. Te banka pričakuje v novembru, postopek prodaje pa bo predvidoma končan do konca leta. Odločitev o prodaji bo banka sprejela na podlagi skrbne preučitve ponudb, vseh strokovnih kriterijev in ocenjene dodane vrednosti za delničarje ter druge deležnike banke.


Prodaja Zavarovalnice Maribor je ena od načrtovanih aktivnosti v okviru akcijskega načrta za izboljšanje kapitalske ustreznosti banke, ki ga je banka začela izvajati na podlagi sklepa junijske skupščine delničarjev in je skladen s priporočili evropskega bančnega organa (Eba). Načrt predvideva, da bo imela banka do konca letošnjega leta kapitalski količnik kapitalske ustreznosti najbolj  kakovostnega temeljnega kapitala (Core Tier 1) v višini najmanj 9 odstotkov. Skladno z načrtom že potekajo tudi aktivnosti v zvezi z  morebitnim odkupom podrejenih instrumentov in dokapitalizacijo.


Skupina Nove KBM je imela na dan 30.6. 2012 dobiček iz poslovanja pred rezervacijami in slabitvami v višini  35,8 milijonov evrov in kapitalsko ustreznost najbolj kakovostnega temeljnega kapitala v višini 7,45 odstotkov. Konsolidacija Skupine Nove KBM je ena ključnih usmeritev bodoče strategije skupine, ki je v fazi nastajanja, in predvideva, da bo imela skupina v prihodnosti morda manj družb, a bo še bolj učinkovita. 


Banka bo o aktivnostih v zvezi s prodajo delničarje in zainteresirano javnost obveščala skladno z načeli enakomernega obveščanja in s predpisanimi omejitvami, ki veljajo za javne delniške družbe. 

 
 
 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja