POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Dobiček Skupine Nove KBM ob polletju zmanjšale rezervacije in ...

Dobiček Skupine Nove KBM ob polletju zmanjšale rezervacije in oslabitve

 
Maribor, 30. avgust 2012
 
Banka posluje normalno in je likvidna, izvaja se racionalizacija in načrtuje se bistveno zmanjšanje vseh stroškov ter posodobitev poslovanja. Nadzorni svet Nove KBM d.d. se je na današnji seji seznanil z nerevidiranimi in nekonsolidiranimi rezultati poslovanja Skupine Nove KBM v prvem polletju.
 

Dobiček Skupine Nove KBM pred rezervacijami in oslabitvami je znašal 35,8 milijona evrov, dobiček Nove KBM pred rezervacijami in oslabitvami  pa 21,5 milijona evrov. Ob upoštevanju rezervacij in oslabitev je  Skupina Nove KBM poslovala z izgubo iz rednega poslovanja v višini 34,0 milijonov evrov. Nadzorniki so med drugim imenovali izvajalca za izvedbo forenzične revizije, se seznanili z zaključkom skrbnega pregleda v banki in obravnavali poročilo Komisije za preprečevanje korupcije povezano z domnevnimi nepravilnostmi bivšega vodstva banke pri poskusu nakupa časnika Večer. V banki in Skupini intenzivno izvajajo ukrepe za izboljšanje poslovanja in krepitev odnosov s strankami, v teku so tudi aktivnosti v zvezi z dokapitalizacijo in izboljšanjem kapitalske ustreznosti. Banka je likvidna in posluje normalno, nova uprava pa je do sedaj sprejela že vrsto ukrepov za izboljšanje poslovanja banke.


Poslovanje skupine še naprej poteka v težkih gospodarskih razmerah ob stagnaciji gospodarskih aktivnosti. Skupina Nove KBM je posledično v prvem polletju oblikovala dodatne rezervacije in oslabitve zaradi nadaljnjega povečanja kreditnega tveganja. Neto rezervacije in oslabitve so v obdobju januar-junij 2012 znašale skoraj 70 milijonov evrov. Kapitalska ustreznost Skupine Nove KBM je bila ob polletju 10,92-odstotna, njena bilančna vsota je znašala 5,7 milijarde evrov, kar pomeni 1 odstotno znižanje glede na stanje ob koncu lanskega leta. Kljub težavnim ekonomskim razmeram v Sloveniji in svetu Skupina Nove KBM posluje stabilno in je pripravljena na izzive in priložnosti v prihodnosti.


»V okviru ukrepov za optimizacijo poslovanja, zaradi pritiskov na obrestno maržo ter povečanega nivoja rezervaciji in oslabitev, je banka namenila poseben poudarek nižanju stroškov na vseh poslovnih področjih. Tako smo v prvi polovici letošnjega leta, predvsem z mehkimi ukrepi, znižali število zaposlenih, ob tem pa znižali tudi administrativne stroške za 4 odstotke v primerjavi z lanskim letom. Racionalizacija na vseh področjih poslovanja je že v teku in vključuje tudi racionalizacijo na področju stroškov dela. Ob tem bomo precej znižali vse vrste stroškov in izvedli določene kadrovske spremembe ter izpopolnitev novih strokovnih kadrov iz finančnega sektorja, « ob objavi rezultatov poslovanja pojasnjuje predsednik uprave Aleš Hauc.


Nadzorniki so se seznanili tudi z rezultati skrbnega pregleda, ki je v preteklih mesecih potekal v banki. Skrbni pregled je potrdil, da je dokapitalizacijo potrebno izvesti čim prej in v banki v zvezi s tem že potekajo potrebne aktivnosti. Nadzorni svet je imenoval izvajalca forenzične revizije. »Revizija, ki bo v določenih segmentih forenzična revizija, bo obsegala pregled preteklega poslovanja Nove KBM in manjših hčerinskih družb Skupine v Sloveniji in tujini. Rezultate pričakujemo predvidoma čez dva meseca. Na podlagi rezultatov te revizije bomo upravi dali navodila za ugotavljanje morebitne odgovornosti prejšnjega vodstva,« poudarja predsednik nadzornega sveta dr. Peter Kukovica.


Na seji je nadzorni svet obravnaval tudi poročilo Komisije za preprečevanje korupcije, povezano z domnevnimi nepravilnostmi  bivšega vodstva Nove KBM pri poskusu nakupa časnika Večer. Pregled vseh do sedaj opravljenih revizij v banki in še vseh prihodnjih bo obravnavala najprej revizijska komisija nadzornega sveta in z ugotovitvami seznanila nadzorni svet in upravo, ki bosta ustrezno ukrepala.

 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja