POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Nova KBM pričela s postopkom prodaje Zavarovalnice Maribor

Nova KBM pričela s postopkom prodaje Zavarovalnice Maribor

 
Maribor, 17. avgust 2012
 
Nova KBM je danes objavila začetek postopka prodaje 51 -odstotnega deleža banke v Zavarovalnici Maribor. Prodaja deleža temelji na sklepu junijske skupščine Nove KBM, kjer so delničarji naložili upravi banke, da prične z aktivnostmi za odprodajo neključnih sredstev v Skupini Nove KBM. Banka je s ciljem zagotovitve strokovnega in transparentnega postopka ter v skladu z mednarodno prakso za ta posel izbrala svetovalca, in sicer investicijsko družbo UniCredit CAIB Slovenija. Uprava banke odprodaje drugih družb v Skupini Nove KBM ne načrtuje, proučuje in analizira pa prodajo drugih naložb banke.
 

Predsednik uprave Nove KBM Aleš Hauc ob začetku postopka prodaje zavarovalnice Maribor pojasnjuje: » V banki odgovorno in skrbno preučujemo možnosti ter izvajamo vse potrebne aktivnosti in ukrepe za izboljšanje kapitalske ustreznosti in zagotovitev dodatnega kapitala, ki bi banki omogočil nadaljnje stabilno poslovanje in razvoj. V okvir teh ukrepov sodi tudi namera prodaje deleža v Zavarovalnici Maribor. Odločitev o prodaji bomo sprejeli na podlagi skrbne preučitve ponudb potencialnih kupcev, vseh strokovnih kriterijev in ocenjene dodane vrednosti za delničarje ter druge deležnike banke.«


Skladno z načeli dobre mednarodne poslovne prakse in standardov bo izbran svetovalec  kmalu pričel s pridobivanjem ponudb potencialnih kupcev Zavarovalnice Maribor. Podrobnosti postopka prodaje zaradi zaupnosti in cenovne občutljivosti ni možno razkrivati. Banka bo o aktivnostih v zvezi s prodajo Zavarovalnice Maribor delničarje in zainteresirano javnost obveščala skladno z načeli enakomernega obveščanja in s predpisanimi omejitvami, ki veljajo za javne delniške družbe. 


V nasprotju z navedbami nekaterih medijev uprava banke odprodaje PBS ali drugih družb v skupini zaenkrat ne načrtuje, proučuje in analizira pa prodajo drugih naložb banke. Obe banki, Nova KBM in PBS bosta tudi v prihodnje v okviru skupine sodelovali pri ustvarjanju sinergij na različnih poslovnih področjih. 

 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja