POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Šolske potrebščine za družine v stiski

Šolske potrebščine za družine v stiski

 
Maribor, 11. julij 2012
 
Vsaj 50 mariborskih družin bo prejelo brezplačne šolske potrebščine v skupni vrednosti 1600 evrov, zbranih v okviru Festivala Lent. Dobrodelno akcijo je organizirala Nova KBM v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Maribor, v njej pa so z donacijami sodelovali Mladinska knjiga trgovina, Dravski tisk ter obiskovalci festivala. Zbrane šolske potrebščine bodo prejele tiste družine, ki si nakupa šolskih potrebščin ne morejo privoščiti. Z dobrodelno akcijo in drugimi dogodki je banka vsebinsko popestrila Festival Lent, ki ga kot glavna generalna pokroviteljica podpira že 20 let.
 

V 16 dneh festivala so organizatorji zbrali več kot 1500 različnih šolskih potrebščin, med njimi predvsem  šolske torbe, peresnike, zvezke in pisala.  Sodelujoči v dobrodelni akciji so bili za vsako darovano šolsko potrebščino tudi simbolično nagrajeni s sladoledom ali z nagradnem vrtenjem kolesa sreče.
 
Katarina Žvižaj, vodja poslovalnice Nova KBM Koroška vrata,  je ob sklepu dobrodelne akcije povedala, da so v banki veseli dobrega odziva meščanov, poslovnih partnerjev in sodelavcev v banki. »Družbena odgovornost je v Novi KBM  stalna usmeritev, ki jo uresničujemo na različnih področjih. Veseli smo, da smo uspeli povezati pozitivno energijo v mestu in se vsem sodelujočim iskreno zahvaljujemo. S skupnim dejanjem dobre volje smo številnim družinam vsaj malo olajšali finančno stisko, ki jo čutijo ob pripravah na novo šolsko leto.«


V okviru Zveze prijateljev mladine Maribor deluje tudi Društvo prijateljev mladine Maribor, ki se ukvarja predvsem s pomočjo družinam v stiski. Nanje naslavljajo prošnje številne družine in seznam pomoči potrebnih je vse daljši. Glede na razmere v naši državi imamo vedno več družin, ki si ne morejo privoščiti niti osnovne hrane, kaj šele šolskih potrebščin. » V preteklem letu smo obravnavali 347 družin, ki so nujno potrebovale našo pomoč, predvsem pri nakupu prehrambenih artiklov, plačilu najemnine za stanovanje, stroškov elektrike in vode. Letos pa imamo, vključno z mesecem julijem, že skoraj polovico tega  števila prosilcev za iste potrebe. Ker so težki časi, je tudi donacij vse manj, tako smo se zelo razveselili pobude Nove KBM, saj bomo lahko kar nekaj šolarjem pomagali, da bodo pričeli šolsko leto ustrezno opremljeni. Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki so pomagali pri akciji zbiranja šolskih potrebščin,« je dodala Jožica Mikič, predsednica Komisije za socialna vprašanja pri  Društvu prijateljev mladine Maribor.


Nova KBM že vrsto let sodeluje z Zvezo prijateljev mladine in je že 20. leto glavna generalna pokroviteljica Festivala Lent.  Tudi letos je banka v okviru festivala pripravila številne zanimive dogodke. Pod okriljem bančnih storitev za mlade Sveta vladar so se lahko obiskovalci Art Kampa pomerili v adrenalinskem izzivu z vrhunskim freestyle smučarjem Filipom Flisarjem, mladi pevci, združeni v Zborovski BUM, pa so spoznali raperja Zlatka. Najmlajši obiskovalci festivala so se lahko v Sitkovi deželi na zabaven način učili odgovornega ravnanja z denarjem.

 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja