POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Skupina Nove KBM v prvem kvartalu stabilno in z dobičkom

Skupina Nove KBM v prvem kvartalu stabilno in z dobičkom

 
Maribor, 22. maj 2012
 
Skupina Nove KBM je danes objavila poslovne rezultate za letošnje prvo trimesečje. Dobiček Skupine pred rezervacijami in oslabitvami v tem obdobju je znašal 21, 6 milijonov evrov, dobiček iz rednega poslovanja pa 2,6 milijona evrov.
 

Dobiček iz rednega poslovanja pred rezervacijami in oslabitvami, ki je znašal 21,6 milijona evrov, obsega 22,2 odstotkov načrtovanega dobička za letošnje leto. Čisti dobiček Skupine v višini 2,6 milijonov evrov predstavlja 32,3 odstotka letnega načrta za 2012 in je za slaba 2 milijona manjši kot v enakem obdobju lani. Bilančna vsota Skupine je konec meseca marca znašala slabih 5,8 milijard evrov in se je od konca lanskega leta zmanjšala za 0,5 odstotka, kar je v skladu s finančnimi napovedmi v poslovnem načrtu. Kapitalska ustreznost Skupine ostaja dobra in je konec marca dosegala 11,27 odstotkov.


Na poslovne rezultate Skupine je v največji meri vplivalo povečanje števila stečajnih postopkov ter posledično visoka raven rezervacij in oslabitev. V primerjavi z enakim obdobjem lani je Skupina oblikovala za 6,8 odstotkov manj neto rezervacij in oslabitev. Delnice Nove KBM so v prvem kvartalu pridobile 9 odstotkov vrednosti, njihova vrednost pa se še vedno giblje okrog 30 odstotkov knjigovodske vrednosti.


Predsednik uprave Nove KBM, Aleš Hauc, je ob prvih izkazih letošnjega poslovanja povedal: »Razmeroma ugodni rezultati poslovanja Skupine Nove KBM v prvem kvartalu so odraz uspešnega dela in pozitivnega odnosa vseh zaposlenih v družbah Skupine. Za Novo KBM tako tudi v prihodnje ostaja glavna naloga povečevanje dobičkonosnosti za naše delničarje ter zagotavljanje kakovostnih finančnih rešitev za naše komitente in poslovne partnerje.«

 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja