POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Predstavniki vodilnih evropskih bank o bančnih tveganjih

Predstavniki vodilnih evropskih bank o bančnih tveganjih

 
Maribor, 21. maj 2012
 
Danes se je v Radencih začela 40. konferenca Eurobanking, ki sta jo s pozdravnim nagovorom otvorila predsednik uprave Nove KBM Aleš Hauc in generalni sekretar Eurobankinga Mladen Stariha. Na konferenci bodo predstavniki iz vodilnih evropskih bank do srede, 23. maja, izmenjevali strokovne izkušnje s področja financ in bančništva, predvsem o bančnih tveganjih. Eurobanking, konferenca delovne skupine za kvalitativne analize na področju financ, že od leta 1975 deluje kot mesto za izmenjavo strokovnih izkušenj med bančniki vodilnih evropskih bank. Slovenija v Eurobankingu sodeluje od leta 1989, konferenca pa pri nas poteka že tretjič. Letošnja gostiteljica konference je Skupina Nove KBM.
 

S številnimi predavanji in predstavitvami primerov je letos glavni poudarek konference na izmenjavi dobrih praks med zaposlenimi v evropskih bankah, v duhu aktualne finančne situacije pa je večji del pozornosti posvečen področju bančnih tveganj ter različnim tehnikam obvladovanja tveganj.

 »V čast nam je, da smo v Skupini Nove KBM dobili priložnost izpeljati prav jubilejno konferenco in verjamem, da bomo upravičili pričakovanja udeležencev. Vsebine o bančnih tveganjih, predstavljene v sklopu konference, so za nas bančnike zelo pomembne in bodo zagotovo pomagale bančnemu sektorju  pri soočanju s krizo in prispevale k učinkovitemu vodenju bank,« je ob otvoritvi konference izpostavil predsednik uprave Nove KBM Aleš Hauc.


»Letos je na dnevnem redu manj makroekenomskih tem in ugibanj o nadaljnjem poteku globalne finančne krize, večina referatov je namenjenih širokemu spektru bančnih tveganj,« je pojasnil  Mladen Stariha, nacionalni koordinator konference Eurobanking in generalni sekretar Eurobankinga. Ob tem je dodal, da letos največ pozornosti na konferenci razpravljavci posvečajo obvladovanju področja operativnih tveganj, kot tudi tveganj obrestnih mer, neizpolnitev finančnih obveznosti in podobno. »Evropski bančniki namreč v trenutni bančni krizi ne pričakujejo novih šokov, ki bi jih povzročali dejavniki znotraj finančnega sistema. Najmočnejša evropska gospodarstva so na poti okrevanja in se spet vse bolj posvečajo klasičnim temam obvladovanja tveganj,« je še omenil Stariha.


Na konferenci se bo v treh dneh zvrstilo 24 govorcev iz 7 držav. Slovenija je na konferenci prisotna že enaindvajsetič, tokrat s tremi govorci, ki so svoje ugotovitve predstavili danes. Egon Zakrajšek, slovenski finančnik v ameriški centralni banki, je govoril o obrestnem tveganju in cenitvah kapitala bank, pri čemer je izpostavil, da cene delnic bank vidno padejo, kadar se nepričakovano poveča splošna raven obveznic in s tem krivulja donosnosti. Na konferenci sta predavala tudi Iztok Valenčič iz Nove KBM, ki je izpostavil pomen napovedovanja potencialnih kriz na področju obdelovanja podatkov, ter Mojca Nekrep iz Zavarovalnice Maribor, ki je predstavila razvoj sodobnih produktov življenjskega zavarovanja. Wolfgang Schmidt, profesor na frankfurtski šoli za finance in management ter avtor številnih učbenikov s področja obvladovanja tveganj, bo v sklopu konference predstavil nov pristop k definiciji stresnih scenarijev.


Podrobnejše informacije o konferenci ter program najdete na http://www.eurobankingonline.net/.

 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja