POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Jubiljena 40. Eurobanking konferenca v Radencih

Jubiljena 40. Eurobanking konferenca v Radencih

 
Maribor, 16. May 2012
 
V Radencih bo med 20. in 23. majem potekala že 40. konferenca Eurobanking. Organizator letošnje jubilejne konference Evropske delovne skupine za kvalitativne analize na področju financ je Skupina Nove KBM.
 

Slovenija pri  konferenci Eurobanking sodeluje že od leta 1989, letošnja jubilejna 40. konferenca Eurobanking, ki od leta 1975 deluje kot mesto za izmenjavo strokovnih izkušenj med bančniki evropskih bank, pa bo med 20. in 23. majem v organizaciji Skupine Nove KBM potekala v hotelu Radin v Radencih.


Glavni namen konference bo tudi letos izmenjava dobrih praks med zaposlenimi v evropskih bankah, večji del pozornosti pa bo, v duhu trenutne finančne situacije, posvečen področju bančnih tveganj ter različnim tehnikam obvladovanja tveganj. Poseben poudarek bo na obvladovanju področja operativnih tveganj, kot tudi tveganj obrestnih mer, neizpolnitev finančnih obveznosti ipd.


Po otvoritvenem nagovoru predsednika uprave Nove KBM Aleša Hauca se  bo na konferenci zvrstilo 24 govorcev iz 7 držav. Slovenija bo tako na konferenci Eurobanking prisotna že 21. leto, med govorci pa bodo tudi štirje iz Slovenije, ki bodo svoje ugotovitve predstavili 21. maja. Slovenski finančnik v ameriški centralni banki Egon Zakrajšek bo predstavil obrestno tveganje in cenitve kapitala bank. Viceguvernerka Banke Slovenije Mejra Festič bo spregovorila o položaju tujih bank v petih državah Evropske unije, Iztok Valenčič iz Nove KBM bo izpostavil pomen napovedovanja potencialnih kriz na področju obdelovanja podatkov, Mojca Nekrep iz Zavarovalnice Maribor pa bo prikazala razvoj sodobnih produktov življenjskega zavarovanja. Ob slovenskih predavateljih organizatorji konference še posebej izpostavljajo predavanje Wolfganga Schmidta, profesorja na frankfurtski šoli za finance in management ter avtorja več učbenikov s področja obvladovanja tveganj.


»Vsako leto se Eurobanking konference udeleži okrog 50 finančnikov iz vse Evrope, la prišli iz 14 evropskih držav,« je o pričakovanjih povedal dolgoletni nacionalni koordinator  Eurobanking konference Mladen Stariha. Dodal je še: »Na konferenci so vedno predstavljene aktualne teme iz različnih lokalnih okolij. Največ nosilcev referatov prihaja iz Nemčije, Francije in Nizozemske, ki analitično predstavijo novosti v bančnem sektorju v njihovem okolju.«


Več o konferenci najdete na www.eurobankingonline.net.

 
 
 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja