POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije Aleš Hauc se bo trudil vrniti Novi KBM ugled in konsolidirati Skupino ...

Aleš Hauc se bo trudil vrniti Novi KBM ugled in konsolidirati Skupino Nove KBM

 
Maribor, 12. marec 2012
 
Potem ko je v petek Nadzorni svet Nove KBM imenoval Aleša Hauca na položaj predsednika uprave banke, ga je predsednik Nadzornega sveta Nove KBM javnosti predstavil na današnji novinarski konferenci.
 

Dr. Dušan Jovanovič, predsednik Nadzornega sveta Nove KBM je uvodoma povedal, da je po odstopu mag. Andreja Plosa na podlagi osebnih vabil Nadzorni svet pričel postopek imenovanja nove uprave. Kandidati so bili povabljeni k razgovorom, pretekli petek pa so soglasno potrdili Aleša Hauca. »Funkcijo predsednika uprave Nove KBM s petletnim mandatom bo nastopil po pridobitvi licence Banke Slovenije, kot kandidat pa nas je prepričal predvsem s konkretnimi rešitvami za izboljšanje poslovanja banke.«


»Po pridobitvi te licence bom šele lahko javno spregovoril tudi o možnih kandidatih za člane uprave,« je ob predstavitvi povedal Aleš Hauc, ki meni, da je Nova KBM banka z ugledom, varna in stabilna, pa ne le banka, tudi Skupina. »Banka ima dober mednarodni ugled, za katerega sem prepričan, da ga bo v prihodnje še povečevala. Bo pa potrebno redefinirati dejavnosti banke in Skupine, torej pregledati tiste dejavnosti, ki poslujejo donosno in katere ne,« je še predstavil svoj pogled na prihodnje aktivnosti Hauc in dodal, da bodo nedonosne aktivnosti izločene, tako znotraj banke kot tudi znotraj Skupine. Zožati namerava organizacijsko strukturo, morda celo znižali število zaposlenih in na ta način strukturno konsolidirati banko in Skupino, morda tudi združiti nekatere hčerinske družbe in okrepiti močne članice znotraj Skupine. »Na ta način pričakujemo tudi doseganje boljših poslovnih rezultatov in povečanje konkurenčnosti. Danes ni problem, kako delati, temveč kaj delati: financirali bomo perspektivne gospodarske projekte, ki prinašajo tudi odpiranje novih delovnih mest,« je še pojasnil Hauc, ki tudi meni, da za enkrat dokapitalizacija banke ne bo potrebna. Banka mora po njegovem mnenju ustvariti tudi posebno organizacijsko enoto, ki bo aktivno spremljala komitente ves čas trajanja pogodbenega razmerja in bila zraven pri vseh pomembnih poslovnih odločitvah. Večina bank, ki izkazuje slabe kredite, ni bila pripravljena na krizo in na pojave nesposobnosti vračanja kreditov s strani komitentov.

 
Prav tako razmišlja o organizacijski enoti, ki bo sposobna tudi informacijsko konsolidirati razvoj in tehnologijo novih storitev, saj meni, da je tu še veliko razvojnega prostora. »Brez aktivnega ukvarjanja s komitenti, kreditno tveganje ne more biti nižje,« je prepričan Hauc, ki namerava v prihodnje politiko naložb usmeriti v tržne niše, ki jih Nova KBM po njegovem prepričanju bo našla, predvsem take, z možnostjo visoke dodane vrednosti, novih tehnologij ipd. »Časi, ko so podjetja hodila na banko, so mimo, sedaj mora banka aktivno tržiti svoje storitve,«je v zaključku predstavitve povedal Hauc, ki je tudi napovedal, da bodo v prihodnje odnosi z vlagatelji in delničarji intenzivnejši, saj ocenjuje, da bodo lahko z novo ekipo tudi na ta način izboljšali ugled banke, ki mora kot resna institucija vlivati zaupanje, od katerega je odvisna tudi cena delnice.

 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja