POSLUJTE SODOBNO in ODDAJTE VLOGO V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Skrbniki spletne banke so Vam na voljo vsak delovnik od 7:00 do 22:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet


            
 
 
 
 
DomovO bankiZa medijeSporočila za medije V knjigodajalski akciji zaposleni Nove KBM zbrali več kot 800 knjig

V knjigodajalski akciji zaposleni Nove KBM zbrali več kot 800 knjig

 
Maribor, 7. marec 2012
 
Danes je v Kliniki za pediatrijo Univerzitetnega kliničnega centra v Mariboru potekala predaja donacije otroških in mladinskih knjig. Z željo, da bi vzpodbudili mlajše generacije k branju in ohranjali bralno kulturo, so knjige v okviru februarske knjigodajalske akcije zbrali zaposleni Nove KBM. Po predaji knjig je dramska igralka Alenka Tetičkovič otrokom, ki se zdravijo v mariborski bolnišnici, prebrala nekaj priljubljenih pravljic.
 

»Veseli nas, da so se naši zaposleni tako pozitivno odzvali in v akciji Pripravljeni na branje zbrali toliko otroških in mladinskih knjig,« je ob predaji povedala Katarina Žvižaj, vodja poslovalnice Nova KBM Koroška Vrata v Mariboru. »Ponosni smo, da je pobuda prišla od zaposlenih, saj radi sodelujemo v dobrodelnih akcijah, še posebej, če lahko na ta način pomagamo otrokom. Februarska akcija je le ena od mesečnih akcij internega programa, ki ga v banki izvajamo že več kot leto dni, v letošnjem letu pa teče pod imenom »Pripravljeni na«. Namen internih aktivnosti je skupno soustvarjanje delovnega okolja, v katerem je prijetno delati. Številni zaposleni v Novi KBM so tudi sami starši, zato se zavedamo stiske, ki jo doživljajo bolni otroci v bolnišnici. Verjamemo, da bodo knjige, ki so nekoč razveseljevale nas in so ob njih uživali naši otroci, razveselile in krajšale čas tudi malim bolnikom.«


V Novi KBM so namreč v začetku februarja povabili zaposlene, da darujejo otroške in mladinske knjige, ki jih ne potrebujejo več, in tako razveselijo še druge otroke. V akcijo so se vključili zaposleni iz 25 poslovnih enot banke, k sodelovanju pa so povabili tudi komitente banke. Skupaj so zbrali več kot 800 knjig, ki jih bo Nova KBM poleg Klinike za pediatrijo UKC Maribor podarila še oddelku za invalidno mladino Stara Gora Fundacije Vrabček v Novi Gorici in ljubljanskemu Društvu za nenasilno komunikacijo, ki skrbi za varne hiše za ženske in otroke, ki so bili žrtve nasilja.


Predstojnica klinike, doc. dr. Nataša Marčun Varda, dr. med., je ob današnji predaji knjig povedala: »V naši bolnišnici se trudimo otrokom omogočiti prijetno okolje, v katerem želimo aktivnosti približati njihovemu vsakdanu. V ta namen lahko otroci v naših učilnicah in igralnicah ustvarjajo, se igrajo, berejo knjige ali počnejo druge vsakdanje stvari tako kot doma. Še posebej smo veseli, če nam pri ustvarjanju prijetnejšega bivanja naših otrok pomagajo zunanje organizacije, saj so naše zmožnosti precej omejene. Ob tej priložnosti smo še posebej hvaležni zaposlenim Nove KBM, ki so se spomnili na bolne otroke v UKC Maribor in jim s podarjenimi knjigami popestrili bolnišnične dni.«


Na predaji knjig je sodelovala tudi podpornica akcije in priljubljena dramska igralka Alenka Tetičkovič. Ob tej priložnosti je z interpretiranjem znane pravljice Pekarna Mišmaš pisateljice Svetlane Makarovič navdušila in razveselila otroke, ki se zdravijo v mariborski Kliniki za pediatrijo.

 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
  • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
  • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
  • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
  • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja