Nova KBM
 

V akciji Nove KBM zbrali skoraj 10 tisoč otroških risbic in obdarili 60 otrok | NKBM

Zveza prijateljev mladine se je razveselila donacije v višini 20.000 evrov, s katero bo poskrbela za vsakodnevne potrebe otrok, ki so zaradi socialnih razmer vključeni v projekt Botrstvo.

V akciji Nove KBM zbrali skoraj 10 tisoč otroških risbic in obdarili 60 otrok

1 marec 2016
OBVESTILA
Zveza prijateljev mladine se je razveselila donacije v višini 20.000 evrov, s katero bo poskrbela za vsakodnevne potrebe otrok, ki so zaradi socialnih razmer vključeni v projekt Botrstvo.
 
Sredstva je podarila Nova KBM v okviru dobrodelne akcije »Iz majhnih želja do velikih zgodb«. V akciji so z risbicami sodelovali številni otroci zaposlenih v banki, njenih strank ter otroci iz vrtcev in osnovnih šol po vsej Sloveniji. Ob tem so bančniki na lastno pobudo osebno obdarili še 60 otrok iz družin iz projekta Botrstvo. 

 »Številni otroci iz vse Slovenije živijo v nepredstavljivih stiskah in potisnjeni na rob družbe. Zelo smo veseli, da so otroci pokazali svojo ustvarjalnost in s tem pomagali svojim vrstnikom. In iskreno smo hvaležni Novi KBM, ki je z donacijo omogočila lepši jutri mnogih otrok,« je ob predaji donacije minuli petek povedala sekretarka ZPM Ljubljana Moste-Polje Tanja Petek, kjer vodijo projekt Botrstvo v Sloveniji.

Odziv na dobrodelno akcijo Nove KBM, ki je potekala  v novoletnem času, je bil presenetljiv. V dobrem mesecu je v banko prispelo kar 9647 risbic. Nova KBM je izpolnila obljubo, da bo za vsako prejeto risbico podarila 1 evro, končni znesek pa podvojila, tega pa je v sklepu akcije zaokrožila na 20.000 evrov. 

» Prejeli smo toliko risbic, da bi z njimi lahko ustvarili kar 2,4 kilometra dolgo verigo. Vsem sodelujočim v dobrodelni akciji se iz srca zahvaljujemo. Skupaj smo dokazali, da lahko s povezovanjem in čutom za odgovornost do otrok in širše družbe, iz majhne pobude nastane nekaj velikega in plemenitega,« je ob sklepu akcije povedala Alenka Senčar, direktorica Sektorja marketinga in korporativnega komuniciranja v Novi KBM. 

Več informacij o akciji »»Iz majhnih želja do velikih zgodb«,« je na voljo na spletni strani www.nkbm.si in na Facebook strani Nove KBM

  
 
Fotogalerija