Nova KBM

Štafeta dobrodelnosti | NKBM

Štafeta dobrodelnosti

Začnite tipkati, kar iščete

ŠTAFETA DOBRODELNOSTI

Skupina Nove KBM vsako leto organizira tekmovanje za zaposlene. Gre za športne in ekipne igre različnih disciplin, v katerih tekmujejo zaposleni.

Štafeto dobrodelnosti sedaj predajamo vam in tako nadaljujemo z dobrimi deli. Ni potrebno veliko, pogosto šteje že misel. Predstavljamo vam, kako so se izziva dobrodelnosti lotili naši zaposleni.
 

Nova KBM

Za iskrice v otroških očeh


Zaposleni smo se priključili različnim iniciativam, ki poskrbijo, da so praznični dnevi povsod polni veselja in otroškega smeha. Številni so postali Božiček za en dan, podarili so računalniško opremo, ki jo otroci potrebujejo za šolanje na daljavo, pomagali so zbirati sredstva za zdravljenje Line Šukelj, vrtcem in posameznikom so podarili šolske potrebščine in knjige, pozabili pa niso niti na hospitalizirane otroke in darovali Rdečim noskom.

Poglejte, kaj vse smo počeli.
 

Za pomoč socialno šibkejšim


S finančnimi donacijami ali s prostovoljskim delom smo zaposleni pomagali naslednjim društvom in organizacijami: Botrstvo, Anina zvezdica, Upornik, Zveza prijateljev mladine, društvom za ljudi s posebnimi potrebami, Karitas, Rdeči križ, Veriga dobrih ljudi, Humanitarček, zavetiščem za brezdomce.

Vabimo vas k ogledu posnetka, v katerem lahko tudi sami dobite kakšno idejo, kako pomagati.
 
Nova KBM

Za zdravje


V razmerah epidemije covid-19 smo se spomnili požrtvovalnega bolnišničnega osebja po vsej državi in jim na različne načine izkazali hvaležnost: poskrbeli smo za zdrave obroke zdravstvenih ekip, pisali prijazna in srčna pisma zahval in podpore. Darovali pa smo tudi kri in poskrbeli, da se v že tako težki situaciji zdravstvo ne bo znašlo pred dodatnim izzivom.

Podarimo lahko tudi del sebe. Poglejte, kako.
 

Za nikogaršnje živali


Namestili smo številne ptičje hišice in ponudili varno zatočišče prostoživečim pticam ob prihajajoči zimi. Obiskali so različna zavetišča za zapuščene živali po državi in pomagali s priboljški kužkom in muckam, ki čakajo na nove ljubeče lastnike.

Tako so nas sprejeli nikogaršnji kužki in muce.
 
Nova KBM

Za zdravo okolje


Ob angažiranju svojih družin so številni sodelujoči očistili javne površine v okolici svojih domov. Spodbujamo odgovorno ravnanje z odpadki in si na ravni banke prizadevamo za brezpapirno poslovanje, s katerim na leto prihranimo nekaj ton papirja.

Pomoč našemu planetu niso samo čistilne akcije.
 
 

Za bolj srčen svet


Prispevali smo več kot 120 voščil v akcijo zbiranja 21 tisoč voščilnic, ki bodo starostnikom, ki živijo v domovih za starejše, letos polepšale praznike. Nekatere smo tudi obiskali. A ne v živo, saj razmere tega ne dopuščajo. Izkoristili smo sodobno tehnologijo in z njeno pomočjo v več kot 300 ustanov poslali zvočne posnetke brane poezije.

Pogosto največ šteje prav topla misel.