Nova KBM

Nova KBM in Abanka vzpostavili skupno mrežo bankomatov | NKBM

Stranke Nove KBM in Abanke bodo lahko od srede, 1. aprila 2020, z debetnimi karticami brezplačno dvigovale gotovino in preverjale stanje na računih v skupni mreži bankomatov.

Začnite tipkati, kar iščete

Nova KBM in Abanka vzpostavili skupno mrežo bankomatov

30 marec 2020
OBVESTILA
Stranke Nove KBM in Abanke bodo lahko od srede, 1. aprila 2020, z debetnimi karticami brezplačno dvigovale gotovino in preverjale stanje na računih v skupni mreži bankomatov. Banki tako strankam omogočata cenejši in lažji dostop do storitev na približno dvakrat več bankomatih kot doslej.
 
 

 

Nova KBM

 

 

To je le prvi korak, s katerim Abanka in Nova KBM uresničujeta načrt postopne integracije. Eden izmed ciljev prihodnje združitve bank je zagotoviti pozitivne učinke za njune stranke s še bolj razvejano in dostopno mrežo kontaktnih točk.

Večina bank v Sloveniji strankam za dvig gotovine in preverjanje stanja na računih na bankomatih drugih bank zaračunava nadomestila. Od srede, 1. aprila, bodo te storitve v skupni mreži bankomatov Nove KBM in Abanke za stranke obeh bank brezplačne. Na voljo jim bo 492 bankomatov po vsej Sloveniji. Z uporabo bankomatov za dvig gotovine si stranke lahko prihranijo pot v poslovalnico, kar je še posebej pomembno v aktualnih okoliščinah epidemije koronavirusa.

John Denhof, predsednik uprave Nove KBM, je ob tem dejal: »Ustvarjanje skupne mreže bankomatov je eden prvih korakov na poti povezovanja Nove KBM in Abanke, ki ga bodo občutile stranke obeh bank. Stranke Nove KBM, ki imajo paketa Komplet in Premium, že uživajo brezplačno uporabo katerega koli bankomatskega omrežja v Sloveniji in drugih državah EU (kjer imajo EUR, SEK, RON) in od njih dobivamo zelo pozitivne povratne informacije. S sodelovanjem z Abanko pa lahko naše stranke uporabljajo še bolj razširjeno mrežo bankomatov brez plačila nadomestila. Prepričani smo, da bodo stranke to novost, ki jim bo omogočila prihranek denarja in večjo dostopnost mreže bankomatov, dobro sprejele.«

Mag. Jože Lenič, predsednik uprave Abanke: »V Abanki nas veseli, da z mrežo bankomatov, ki si jo odslej delimo z Novo KBM, ponujamo pomembno dodano vrednost našim strankam. To je šele prvi korak. Prepričani smo, da bo Abanka kot članica Skupine Nove KBM ob sodelovanju z ostalimi članicami Skupine v prihodnje še bolj celovito zadovoljevala finančne potrebe svojih strank. Z razvejeno mrežo poslovalnic in bankomatov po vsej Sloveniji, vedno dostopnim elektronskim in mobilnim bančništvom ter svetovanjem in osebnim pristopom bomo še naprej ustvarjali dolgoročne partnerske odnose, dosegali odličnost v poslovanju in skrbeli za nenehen razvoj bančnih storitev.«

 
 
Morda vas zanima tudi...
12 apr OBVESTILA Uspešno poslovanje Nove KBM v letu 2022 in nadaljevanje rasti v Skupini OTP (Maribor,  12. aprila 2023) Nova KBM je objavila poročilo Skupine Nove KBM in banke za poslovno leto 2022. Kot izkazuje poročilo, smo utrdili svoj položaj najdostopnejše banke v Sloveniji in odlično poslovali. Svojim strankam zagotavljamo vrhunske in celovite finančne storitve ki jih lahko v veliki meri opravijo kjer koli in kadar koli.  Nova KBM je leto 2022 zaključila z dobičkom v višini 115,6 milijona evrov, Skupina Nove KBM pa 106,1 milijona evrov. Hkrati z letnim smo objavili tudi ESG poročilo, ki podrobneje predstavlja našo vizijo, dejavnosti in dosežke pri uvajanju okoljskih, družbenih vidikov v poslovanje in na področju korporativnega upravljanja. 9 feb OBVESTILA Moody's zvišal dolgoročno oceno kreditnega tveganja Nove KBM d.d. na A3 z Baa1 s stabilno oceno prihodnjih izgledov Bonitetna agencija Moody's Investors Service (»Moody's«) je dne 7. februarja 2023 zvišala dolgoročno oceno kreditnega tveganja Nove Kreditne banke Maribor d.d. (»Nova KBM«) z Baa1 na A3 in spremenila oceno prihodnjih izgledov v stabilno. Agencija je prav tako zvišala izhodiščno kreditno oceno (Baseline Credit Assessment) in prilagojeno izhodiščno oceno (Adjusted Baseline Credit Assessment) banke z ba1 na baa3 ter zvišala oceno izdanih dolžniških instrumentov banke z Ba1 na Baa3. Agencija je potrdila oceno kratkoročnega kreditnega tveganja banke, ki ostaja P-2.        Največji prevzem v zgodovini Skupine OTP uspešno zaključen 6 feb OBVESTILA Največji prevzem v zgodovini Skupine OTP uspešno zaključen Skupina OTP sporoča, da je po pridobitvi vseh zahtevanih soglasij regulatornih organov uspešno zaključila prevzem Skupine Nove KBM v Sloveniji. Gre za najbolj kompleksen in največji prevzemni postopek v zgodovini Skupine OTP, ki ji omogoča, da bo postala tržni vodja že v peti državi, obenem pa z njim dodatno utrjuje tržni položaj v Srednji in Vzhodni Evropi. Banka OTP je na slovenskem trgu prisotna preko svoje podružnice SKB banke, ki se je Skupini OTP pridružila leta 2019. Rezultat povezovanja Nove KBM in SKB banke, ki se zdaj začenja ob močni podpori Skupine OTP, bo oblikovanje vodilne finančne institucije, ki bo svojim strankam in zaposlenim zagotavljala inovativne rešitve in navdihujoče priložnosti. Med integracijo bosta banki še naprej zagotavljali enako visoko raven storitev in nespremenjen produktni portfelj. Sprememba lastništva Nove KBM za stranke ne prinaša pomembnejših sprememb.