Nova KBM

Nova KBM in Abanka vzpostavili skupno mrežo bankomatov | NKBM

Stranke Nove KBM in Abanke bodo lahko od srede, 1. aprila 2020, z debetnimi karticami brezplačno dvigovale gotovino in preverjale stanje na računih v skupni mreži bankomatov.

Začnite tipkati, kar iščete

Nova KBM in Abanka vzpostavili skupno mrežo bankomatov

30 marec 2020
OBVESTILA
Stranke Nove KBM in Abanke bodo lahko od srede, 1. aprila 2020, z debetnimi karticami brezplačno dvigovale gotovino in preverjale stanje na računih v skupni mreži bankomatov. Banki tako strankam omogočata cenejši in lažji dostop do storitev na približno dvakrat več bankomatih kot doslej.
 
 

 

Nova KBM

 

 

To je le prvi korak, s katerim Abanka in Nova KBM uresničujeta načrt postopne integracije. Eden izmed ciljev prihodnje združitve bank je zagotoviti pozitivne učinke za njune stranke s še bolj razvejano in dostopno mrežo kontaktnih točk.

Večina bank v Sloveniji strankam za dvig gotovine in preverjanje stanja na računih na bankomatih drugih bank zaračunava nadomestila. Od srede, 1. aprila, bodo te storitve v skupni mreži bankomatov Nove KBM in Abanke za stranke obeh bank brezplačne. Na voljo jim bo 492 bankomatov po vsej Sloveniji. Z uporabo bankomatov za dvig gotovine si stranke lahko prihranijo pot v poslovalnico, kar je še posebej pomembno v aktualnih okoliščinah epidemije koronavirusa.

John Denhof, predsednik uprave Nove KBM, je ob tem dejal: »Ustvarjanje skupne mreže bankomatov je eden prvih korakov na poti povezovanja Nove KBM in Abanke, ki ga bodo občutile stranke obeh bank. Stranke Nove KBM, ki imajo paketa Komplet in Premium, že uživajo brezplačno uporabo katerega koli bankomatskega omrežja v Sloveniji in drugih državah EU (kjer imajo EUR, SEK, RON) in od njih dobivamo zelo pozitivne povratne informacije. S sodelovanjem z Abanko pa lahko naše stranke uporabljajo še bolj razširjeno mrežo bankomatov brez plačila nadomestila. Prepričani smo, da bodo stranke to novost, ki jim bo omogočila prihranek denarja in večjo dostopnost mreže bankomatov, dobro sprejele.«

Mag. Jože Lenič, predsednik uprave Abanke: »V Abanki nas veseli, da z mrežo bankomatov, ki si jo odslej delimo z Novo KBM, ponujamo pomembno dodano vrednost našim strankam. To je šele prvi korak. Prepričani smo, da bo Abanka kot članica Skupine Nove KBM ob sodelovanju z ostalimi članicami Skupine v prihodnje še bolj celovito zadovoljevala finančne potrebe svojih strank. Z razvejeno mrežo poslovalnic in bankomatov po vsej Sloveniji, vedno dostopnim elektronskim in mobilnim bančništvom ter svetovanjem in osebnim pristopom bomo še naprej ustvarjali dolgoročne partnerske odnose, dosegali odličnost v poslovanju in skrbeli za nenehen razvoj bančnih storitev.«