IZPOLNITE VLOGO IN JO ODDAJTE V POSLOVALNICI
 
 
Secured by thawte

Na voljo smo vsak delovnik od 7:00 do 20:00


T: (02) 229 2760

E:

skype: NovaKBM.Bankanet               

 
 
 
 
 
DomovRačuni in poslovanjePlačilne storitvePlačilo preko Bank@Neta

PLAČILO PREKO BANK@NETA

 
 
 
Paketi
 
 
Kartice
 
 
Krediti
 
 
Zavarovanja
 
 
 
 
 
 
 
Prijava na tečajnice
 
 
 

IME PRIIMEK

VPIŠITE VAŠ E-NASLOV

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prijavite ali odjavite se na izbrano obveščanje.

 
 
 
 
 

Komu je namenjeno?

 
Vsem uporabnikom spletne banke Bank@Net, ki želite imeti svojo banko na voljo 24 ur na dan in 7 dni na teden.
 
 
 
Prednosti
 
 
 
 
 • Prihranili boste denar, ker so stroški nižji kot za plačila na bančnem okencu. 
 • Prihranek časa, ker ni potrebno hoditi v banko.
 • Plačila lahko pripravljate, kadar imate čas, in ne tedaj, ko bi že morali plačati.
 • Priprava plačil je enostavna. Pripravite si lahko vzorce plačnikov, prejemnikov in plačil. Za posamezno plačilo tako samo izberete vzorec plačila, vpišete želeni datum plačila, znesek plačila in sklicno številko.
 
 
 
 
 
Značilnosti
 
 
 
 
 • Za izvajanje plačil morate biti uporabnik spletne banke Bank@Net. 
 • Plačujete lahko z osebnega računa ali računa, za katerega ste pooblaščeni. 
 • Plačila lahko izvajate na račune Nove KBM ali na račune fizičnih in pravnih oseb, ki imajo račune pri drugih bankah. 
 • Datum plačila določite sami in spletna banka Bank@Net bo avtomatsko skrbela za izvedbo transakcije. 
 • Nastavite si lahko tudi periodična plačila, ki jim določite datum plačila ter število ponovitev in nujnost naloga. 
 • Ker se lahko zgodi, da na želeni dan izvedbe transakcije zaradi različnih vzrokov ni možno izvesti plačila ali prenosa sredstev med računi (na računu ni sredstev, blokiran račun ipd.), omogočamo avtomatsko prestavitev plačila, torej zamik izvršitve plačila za določeno število dni. Za število dni zamika se odločite v pristopnici, lahko pa ga spremenite tudi preko spletne banke Bank@Net.
 • Vsa plačila (izvršena in zavrnjena) lahko pregledujete, zavrnjena plačila pa lahko tudi popravljate ali brišete. 
 • Uredite si lahko svoj osebni spisek plačnikov, prejemnikov in vzorcev plačil.
 
 
 
 
 
Kako do Bank@Neta?
 
 
 
 
 1. Če želite postati uporabnik Bank@Neta, se oglasite v poslovalnici Nove KBM in izrazite željo za pristop k spletni banki. Na voljo sta vam dva načina uporabe spletne banke Bank@Net:​
 
 • vpogledni način, ki vam omogoča samo vpogled v stanje na računu in v ostale posle,
 • transakcijski način, ki vam omogoča tudi izvajanje plačil in sklepanje varčevanj, depozitov, kredita, naročilo kartic, limita itd. Za uporabo transakcijskega načina poslovanja, potrebujete generator enkratnih gesel. Na voljo vam je na mobilnih napravah npr. na telefonu ali v obliki prenosnega ključka.
 
 
 1. Od našega svetovalca boste ob podpisu vloge za pristop k Bank@Netu prejeli uporabniško ime in kuverto s prvim osebnim geslom, ki ju potrebujete za vstop v Bank@Net.
 
 1. Ob prvem vstopu v Bank@Net vas bo v Nabiralniku čakalo pismo dobrodošlice in povezava na Splošne pogoje za uporabo Bank@Neta.
 
 1. Uporabniki, ki se boste odločili za transakcijski način s pomočjo generatorja enkratnih gesel v obliki ključka, boste čez nekaj dni v Nabiralnik Bank@Neta prejeli obvestilo, da vas v poslovalnici čaka kuverta z generatorjem enkratnih gesel (overitvenim elementom) in PIN-om, ki ju potrebujete za izvajanje plačil in sklepanje poslov (npr. odpiranje varčevanj, depozitov, naročilo kartic itd.). V obvestilu bo tudi gumb »Prevzemi«, s katerim sami aktivirate možnost izvajanja plačil in sklepanja poslov. To storite po prevzemu kuverte z generatorjem gesel in PIN-om oziroma po aktivaciji generatorja enkratnih gesel na mobilni napravi.

Tisti uporabniki, ki se boste odločili za uporabo generatorja enkratnih gesel na mobilnih napravah – Soft Token, boste v Nabiralnik prejeli navodila za namestitev aplikacije na svojo mobilno napravo. V obvestilu boste s klikom na gumb Posreduj posredovali naročilo za posredovanje QR kode, ki bo omogočila delovanje generatorja gesel na mobilni napravi. Za namestitev tega generatorja enkratnih gesel na mobilnih napravah smo vam na voljo tudi v vseh poslovalnicah ali pa nas pokličite na 02 229 2760 ali pišite na e-naslov: 
 
 
 
 
 
 
Domača plačilna transkacija
 
 
 
 
Domača plačilna transakcija je plačilna transakcija znotraj Slovenije v katerikoli valuti držav članic*. Nova KBM opravlja negotovinski plačilni promet v naslednjih valutah držav članic: EUR, GBP, DKK, SEK, NOK, CHF (Liechenstein), PLN, BGN, HUF, CZK, HRK. 

 

*Država članica je država članica EU ali država podpisnica Sporazuma o ustanovitvi Evropskega gospodarskega prostora (EGP = EU + Islandija, Norveška in Liechtenstein). 

 

 
 
 
 
 
Univerzalni plačilni nalog (UPN)
 
 
 
 

Stroškovna in časovna učinkovitost izvrševanja plačil: Nova KBM je direktna udeleženka evropskih plačilnih sistemov TARGET2 in SEPA ter vzdržuje odnose s široko mrežo bank po celem svetu, glede na potrebe svojih komitentov pa je vedno pripravljena navezati nove. Vzpostavljena avtomatska kontrola IBAN BIC v primeru čezmejnih in drugih plačil v vseh valutah, ko je račun prejemnika naveden v IBAN strukturi.

 

Univerzalni plačilni nalog (UPN)

 


Plačilni nalog je navodilo plačnikovi banki, s katerim plačnik ali prejemnik plačila odredi izvedbo plačilne transakcije.

 


Obrazec UPN je univerzalni plačilni nalog in ga kot papirnati obrazec lahko uporabljate za domače, čezmejne in druge plačilne transakcije v evrih :
 

 • za negotovinska plačila (kreditna plačila),
 • za gotovinska plačila (denarna nakazila v gotovini),
 • za polog gotovine (polog gotovinskih iztržkov na plačilni račun pri matični banki) in
 • za dvig gotovine.
 


Obrazec UPN je sestavljen iz naloga za plačilo in talona kot potrdila o plačilu. Nalog za plačilo vsebuje:
 

 • zgornji del, ki vsebuje polja o plačniku, in sicer: številko računa plačnika (IBAN), oznake za polog oz. dvig gotovine, referenco plačnika, ime in naslov plačnika, kodo namena plačila, namen/rok plačila, indikator nujnosti plačila, prostor za podpis plačnika in (neobvezno) žig,
 • srednji del, ki vsebuje polja o prejemniku plačila, in sicer: znesek plačila v EUR, datum plačila, identifikacijo banke prejemnika (BIC), številko računa prejemnika (IBAN), informacijo o izjavi v povezavi z izpisom OCR vrstice, referenco prejemnika, ime in naslov prejemnika,
 • spodnji del, ki je namenjen za vpise ponudnika plačilnih storitev o opravljeni storitvi in za optični zapis podatkov (vrstica OCR).
 


Več informacij o uvedbi univerzalnega plačilnega naloga najdete na spletnih straneh Združenja bank Slovenije , kjer vam je na voljo tudi brezplačni program za izpis UPN.

   
 
 
 
 
 
Čezmejna plačilna transakcija
 
 
 
 

Plačilna transakcija med državama članicama* v vseh valutah držav članic. Nova KBM opravlja negotovinska plačila v naslednjih valutah držav članic: EUR, GBP, DKK, SEK, NOK, CHF (Liechtenstein), PLN, BGN, HUF, CZK in HRK.
 
*Država članica je država članica EU ali država podpisnica Sporazuma o ustanovitvi Evropskega gospodarskega prostora (EGP = EU + Islandija, Norveška in Liechtenstein). Tretja država je država, ki ni država članica.

 
 
 
 
 
Regulirana čezmejna plačilna transakcija
 
 
 
 

Plačilna transakcija med državama članicama*, ki vsebuje naslednje podatke:

 • znesek plačila v EUR, SEK in RON (Nova KBM d.d. v valuti RON ne izvršuje negotovinskih plačil),
 • račun prejemnika naveden v strukturi IBAN
 • banka prejemnika navedena z BIC (SWIFT) kodo,
 • opcija plačnika stroškov SHA, kar pomeni, da vsak udeleženec plača stroške svoje banke, ki omogočajo avtomatsko (STP) obdelavo plačilnega naloga.


*Država članica je država članica EU ali država podpisnica Sporazuma o ustanovitvi Evropskega gospodarskega prostora (EGP = EU + Islandija, Norveška in Liechtenstein). Tretja država je država, ki ni država članica.
 

 
 
 
 
 
Druga plačilna transakcija
 
 
 
 

Plačilna transakcija znotraj Slovenije in plačilna transakcija med državama članicama* v vseh valutah tretjih držav ter plačilna transakcija s tretjo državo v vseh valutah. Nova KBM izvršuje negotovinska plačila v naslednjih valutah tretjih držav: AUD, USD, CAD, JPY, CHF (Švica), RSD, BAM, RUB in MKD.*Država članica je država članica EU ali država podpisnica Sporazuma o ustanovitvi Evropskega gospodarskega prostora (EGP = EU + Islandija, Norveška in Liechtenstein). Tretja država je država, ki ni država članica.

 
 
 
 
 
Sepa plačilo
 
 
 
 

Plačilo z značilnostmi: znesek v EUR, opcijo stroškov SHA, odlivna plačila do vključno vrednosti 50.000,00, prilivna brez omejitve zneska, račun prejemnika v strukturi IBAN, banki plačnika/prejemnika navedeni z BIC (SWIFT) kodo morata biti udeleženki SEPA plačilnega sistema (iz SEPA območja), plačilni nalog lahko vsebuje dodatna polja, ki so značilna le za ta plačilni sistem: ID prejemnika, ID plačnika, ID končnega upnika, ID končnega dolžnika in End to End ID oz. referenčna oznaka plačnika;

 
 
 
 
 
Poslovanje z Iranom
 
 
 
 
Nova KBM  ne posluje z iranskimi subjekti, ki so :
- država Iran ali katerikoli organ te države;
- katerakoli fizična oseba v Iranu ali oseba s prebivališčem v Iranu (vendar tu niso zajeti prenosi sredstev od iranskega državljana, ki nima prebivališča v Iranu na slovenskega državljana);
- katerakoli pravna oseba, subjekt ali organ, ki ima sedež v Iranu;
- katerakoli pravna oseba, subjekt ali organ v Iranu ali zunaj njega, ki je v neposredni ali posredni lasti oziroma neposrednim ali posrednim nadzorom ene ali več zgoraj navedenih oseb ali organov (vključno podružnice iranske družbe, ki se ne nahaja v Iranu).
 
 
 
 
 
 
Svetujemo
 
 
 
 
 • pri izbiri plačilnega instrumenta kot oblike zavarovanja plačila za različne vrste mednarodnih poslov,
 • pri izbiri najustreznejše bančne zveze, ki vpliva na hitrost in stroške prenosa sredstev
 • pri oceni poslovnih tveganj v mednarodnih poslih na podlagi bonitetnih in drugih poslovnih informacij
 • ustrezne opcije stroškov, strukture plačil in ostalih plačilnih instrukcij, 
 • na vaše želje in potrebe izdelujemo poročila, potrdila, pridobivamo in posredujemo  informacije na druge (slovenske in tuje) banke, posredujemo informacije v tujino ter rešujemo reklamacije, realiziramo posebne aranžmaje in vas informiramo o praksi tujih bank ter novostih v plačilnih sistemih.
 
 
 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
 
Spol:
M
Ž
POŠLJI
Nova KBM
Sveta Vladar
DinDin
12219
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
ŽELITE PONUDBO ZA KREDIT?
* obvezna polja
 
 
 
 
 
 
 
Zakaj po kredit na Novo KBM?
 
Izjemna ponudba:
 • Ročnost potrošniškega kredita do 12 let
 • Ročnost stanovanjskega kredita do 31 let
 • Možnost kredita z odlogom odplačila glavnice do 12 mesecev
 • Gotovina do 100% na osebni račun
 
PREBERITE VEČNEPREMIČNINE
 
 
 EUR    ali
 
 EUR
 
 mesecev
 
 Želim termin pri svetovalcu
 
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Tečajne liste
Tečajne liste
 
Obrestne mere
Obrestne mere
 
Cenik storitev
Cenik storitev
 
Kje nas najdete
Kje nas najdete
 
Izračuni
Izračuni
 
Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja