Nova KBM
 

Plačilne kartice | NKBM

Plačilne kartice

 

PLAČILNE KARTICE

 

Ob prejemu nove poslovne debetne kartice Visa boste s priloženim obvestilom prejeli tudi pomembne informacije v zvezi s PIN številko nove kartice, zato vam svetujemo, da obvestilo podrobno preberete.

Novo kartico boste lahko pričeli uporabljati predvidoma s 1. januarjem 2021, ko bomo aktivirali poslovni račun, do takrat pa uporabljajte svojo obstoječo poslovno kartico.

Aktivno bo tudi SMS obveščanje o transakcijah s kartico, če je bilo aktivirano na dosedanji kartici. Z SMS sporočilom boste obveščeni o vsaki transakciji, ne glede na znesek transakcije. Storitev SMS obveščanja po kartici je možna samo na eno telefonsko številko, in sicer na številko imetnika kartice pooblaščene osebe. Za kartice Visa velja omejitev zaporednih brezstičnih nakupov brez vnosa PIN-a na 75 evrov oziroma 3 zaporedne nakupe v tuji valuti (ko je omejitev dosežena, je potreben vnos PIN-a ne glede na znesek transakcije).

Ostale najpomembnejše prihajajoče novosti:

 
  • Limiti poslovanja ostajajo isti kot na obstoječih karticah.
  • Z novo debetno kartico ne bo več možno izvajati pologov gotovine preko bančnih avtomatov. Pologe lahko opravljate v vseh poslovalnicah banke ali poštah.
  • Z novimi karticami Visa bomo zamenjali tudi vse poslovne kartice z odloženim plačilom Visa ali MasterCard. Uporabniki boste nove kartice in PIN številke prejeli do sredine meseca decembra 2020. Limit poslovanja bo v prihodnje enoten in bo na razpolago tako za nakupe kot za dvige gotovine v skladu z dnevnimi omejitvami, hkrati pa bodo v veljavi tudi mesečni limiti. Če je uporabnik lastnik tako kartice MasterCard kot Visa, bo prejel samo kartico Visa, z limitom poslovanja, ki bo določen kot seštevek limitov na dosedanjih karticah.
  • Po izteku že plačane letne članarine za plačilne kartice zavarovanja, vezana na plačilne kartice (nezgodno, turistično), ne bodo več podaljšana, zavarovalno kritje preneha.


 
 
Tukaj najdete najpogostejša vprašanja in odgovore.