Nova KBM

Nova KBM postala članica skupine OTP | NKBM

Nova KBM postala članica skupine OTP

Začnite tipkati, kar iščete

Nova KBM postala članica Skupine OTP

6 februar 2023
OBVESTILA
OTP banka je 6. februarja 2023 uradno postala lastnica Nove KBM, d.d. in družbe Aleja finance d.o.o.
 
Naša banka je s tem pridobila močnega strateškega lastnika, kar bo še okrepilo položaj Skupine OTP na slovenskem bančnem trgu.
 
Kaj to pomeni za stranke?
Sprememba lastništva Nove KBM za stranke uvodoma ne prinaša pomembnejših sprememb. V Novi KBM jim bomo še naprej zagotavljali isto raven storitev kot doslej.
 
Stranke vabimo, da tudi v prihodnje bančne storitve opravljajo v poslovalnicah Nove KBM, v naših spletnih in mobilnih aplikacijah ter na poštah. Edina sprememba, ki jo bodo v prihajajočih tednih postopoma opažali pri obisku posameznih poslovalnic, bankomatov ter spletne in mobilne banke Nove KBM, je, da je naš logotip sedaj obarvan zeleno.
 

Nova KBM
 

Kaj lahko stranke pričakujejo v prihodnosti?
Po pridobitvi zahtevanih soglasij in dovoljenj bomo – ob podpori našega novega strateškega lastnika – pričeli postopno združevanje z SKB banko, prvo hčerinsko banko Skupine OTP v Sloveniji.
Nova KBM in SKB banka bosta do načrtovane združitve poslovali kot doslej in kot ločeni pravni osebi, hkrati pa bodo stranke lahko še naprej dostopale do istih visokokakovostnih produktov in storitev, kot so jih vajeni.
Cilj združitve je ustvariti banko, vodilno na slovenskem tržišču.

Kdaj se bosta banki združili?
Pričakujemo, da bo postopno združevanje Nove KBM in SKB banke trajalo približno leto in pol, odvisno od soglasij regulatornih organov. Prizadevali si bomo, da ustvarimo še močnejšo banko, ki bo našim cenjenim strankam prinesla mnoge prednosti:
  • še večjo in bolj dostopno mrežo fizičnih bančnih kontaktnih točk, ki jo bodo sestavljale bančne in poštne poslovalnice ter bankomati po vsej državi;
  • dodaten razvoj najmodernejših digitalnih kanalov in storitev;
  • še večjo ponudbo produktov in storitev, ki bo združevala najboljše, kar ponujata Nova KBM in SKB banka.

Stranke z veseljem obveščamo, da bodo lahko že kmalu po spremembi lastništva Nove KBM uporabljale skupno mrežo okoli 450 bankomatov Nove KBM in SKB banke v Sloveniji, in sicer brez nadomestila za dvige gotovine z debetnimi karticami. Podrobnostih bomo sporočili v kratkem.

O Skupini OTP

Skupina OTP je ena vodilnih finančnih skupin v srednji in vzhodni Evropi z izjemno zgodovino rasti, vrhunsko dobičkonosnostjo in trdno kapitalsko in likvidnostno pozicijo. Bančna skupina zagotavlja univerzalne finančne storitve za skoraj 16 milijonov strank in ima 33.000 zaposlenih v 11 državah. Ponuja najsodobnejše digitalne storitve in poslovno mrežo z več kot 1400 poslovalnicami.

Sedež Skupine OTP je na Madžarskem. Skupina ima raznoliko in pregledno lastniško strukturo. Bančna skupina na borzi v Budimpešti kotira že od leta 1995. Poslovanje skupine je v celoti skladno s standardi in zakonodajo Evropske unije, ki ureja korporativno upravljanje, poslovno skladnost in preglednost.

V prihodnje bomo stranke pravočasno obveščali o vseh morebitnih spremembah, pomembnih zanje. Za več informacij lahko obiščejo povezavo. Ob morebitnih vprašanjih nam lahko pišejo na naslov info@nkbm.si ali nas pokličejo na telefonsko številko 080 17 70.