Nova KBM
 

Novinarska konferenca pred polfinalom lige Nove KBM – 1. Slovenske košarkarske lige | NKBM

Novinarska konferenca pred polfinalom lige Nove KBM – 1. Slovenske košarkarske lige

Novinarska konferenca pred polfinalom lige Nove KBM – 1. Slovenske košarkarske lige

8 maj 2018
OBVESTILA
V Poslovalnici Nove KBM – Ljubljana Center, je danes potekala novinarska konferenca pred začetkom polfinala Lige Nova KBM, na kateri so glavni trenerji vseh štirih klubov, ki se jim je uspelo uvrstiti v končnico državnega prvenstva, predstavili cilje pred zaključkom sezone.
 

Obračun Petrola Olimpije in Rogaške (prenos na TV Slovenija), finalistov pretekle sezone, bo na sporedu v sredo ob 18.30, ob 20.15 pa se bosta v Kopru srečala Sixt Primorska in Krka (prenos na Šport TV).

Petrol Olimpija je v nizu sedmih zaporednih zmag, z izkupičkom 12:2 pa je Ligo Nova KBM za prvaka zaključila na prvem mestu in si priigrala najboljše izhodišče pred končnico državnega prvenstva. Slatničani in Ljubljančani, ki so v pretekli sezoni bili boj v finalu Lige Nova KBM, so se v tej sezoni srečali na štirih tekmah. V rednem delu sezone je obe tekmi dobila Rogaška, v Ligi za prvaka pa bo bili obakrat uspešnejši Ljubljančani. Petrol Olimpija je najuspešnejši klub v državnem prvenstvu, saj so Ljubljančani doslej osvojili šestnajst naslovov, največja uspeha Rogaške sta uvrstitvi v finale DP v sezonah 2014/15 in 2016/17 Obračun si bo mogoče ogledati v prenosu na TV Slovenija 2.

V dresu Petrola Olimpije ima naziv najučinkovitejšega košarkarja v tej sezoni Lige Nova KBM Devin Oliver, ki na tekmo v povprečju doseže 14 točk. V ekipi Slatničanov je najboljši strelec Mitja Nikolić, ki doseže 14,8 točk na obračun.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije:

"Pričakujem dobre tekme, prav tako si želim, da bodo dvorane polne. Dejstvo je, da gre za ponovitev finala iz prejšnje sezone v kar spremenjenih zasedbah. Mislim, da smo dobro pripravljeni, koliko bomo znali to unovčiti na parketu, pa se bo pokazalo že na prvi tekmi."

Damjan Novaković, trener Rogaške:

"Po pravici povedano nismo v najboljši situaciji. Od ponedeljkove tekme proti Petrol Olimpiji v Ligi za prvaka ne trenirata Marvin Brandon Holcomb in Dragan Đuranović, ki imata težave s poškodbami. Oba bosta nocoj na lastno željo že poskusila s treningom. Drugače nekih pretiranih skrivnosti na tekmi ne bo. Vemo, da bo Olimpija pritiskala, prav tako imajo Ljubljančani prevlado pod košem. Olimpija je po seriji sedmih zaporednih zmag v odlični formi in v vlogi favorita, a to še ne pomeni, da se bomo predali že pred tekmo. Kljub vsemu, bomo dali vse od sebe, da pripravimo prvovrstno presenečenje. Dobro se zavedamo, da je prva gostujoča tekma v seriji na dve zmagi velika priložnost, medtem ko morebitna tretja, s katero bi bili tudi zadovoljni, ponuja dosti manj priložnosti. V tem trenutku je fokus na jutrišnji tekmi."

Sixt Primorska je Ligo NKBM za prvaka zaključila na drugem mestu z izkupičkom desetih zmag in štirih porazov, Krka, ki je dobila zadnje tri dvoboje v skupini za prvaka, je drugi del DP zaključila na tretji poziciji (9 zmag, 5 porazov). Primorci so dobili tri od štirih medsebojnih srečanj v tej sezoni Lige Nova KBM, tudi zadnjega pred slabim mesecem dni v Kopru (76:73). Dolenjci so slovenski državni prvaki postali sedemkrat, Sixt Primorska pa se je prvič prebila v polfinale. Prenos prve polfinalne tekme med primorsko in dolenjsko ekipi bo na Šport TV.

Prvi strelec Sixt Primorske v tej sezoni DP je Marjan Čakarun s povprečjem 14,9 točk na obračun, pri Krki je najučinkovitejši Žiga Dimec (12,8 točk na tekmo).

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:

"S Krko smo stari znanci, od oktobra do danes smo odigrali veliko število medsebojnih tekem. Krka je zelo izkušena in močna ekipa, zato bomo morali odigrati z veliko mero energije. Zadovoljni smo, da smo že v drugi sezoni obstoja našega kluba prišli med najboljše štiri ekipe v Ligi Nova KBM. Smo zelo motivirani, dali bomo vse od sebe, da pridemo še korak naprej."

Simon Petrov, trener Krke:

"Mislim, da smo v redu pripravljeni, da se naša forma dviguje. Zadnje tri tekme v državnem prvenstvu smo zmagali, zato si želim, da v takšni formi nadaljujemo tudi v polfinalu."

Navzoče je nagovoril tudi predstavnik generalnega sponzorja Lige Nova KBM Jernej Smisl, direktor Sektorja korporativnega komuniciranja in strateškega marketinga:

"Slovenska košarka je šport z bogato tradicijo in vrhunskimi dosežki, niti leto ni odkar smo zasedli vrh Evrope, prav tako pa je šport s svetlo prihodnostjo. Tudi zato Nova KBM dejavno že vrsto let sodeluje s Košarkarsko zvezo Slovenije, imamo namreč skupen cilj, da košarka v Sloveniji napreduje, postane atraktivna in privlačna. Kot je slogan Nove KBM, lahko trdim, da smo skupaj »pripravljeni na jutri«. Pred končnico bi rad spomnil še to, da bodo kar trije od dvanajstih naših zlatih fantov igrali v končnici Lige Nova KBM. Kar je pokazatelj, da je slovenska liga vse bolj kakovostna in razlog, da tekme obišče še več navijačev. Vsem ekipam pa želim čim manj poškodb in pošten športen boj."

 
 
Fotogalerija