Nova KBM
 

Nove oblike zlorabe plačilnih kartic in nasveti za njihovo varno uporabo | NKBM

Obveščamo vas, da so nekatere slovenske banke in hranilnice v preteklih dneh zaznale pojav nove oblike poskusa prevare oziroma goljufije svojih strank s plačilnimi karticami.

Nove oblike zlorabe plačilnih kartic in nasveti za njihovo varno uporabo

2 februar 2017
OBVESTILA
Obveščamo vas, da so nekatere slovenske banke in hranilnice v preteklih dneh zaznale pojav nove oblike poskusa prevare oziroma goljufije svojih strank s plačilnimi karticami.
 

Tako v Novi KBM vse svoje stranke še posebej opozarjamo na dodatno previdnost in pravilno uporabo plačilnih kartic in nadvse skrbno ravnanje s podatki o plačilnih karticah.

 

Nasveti za varno uporabo plačilnih kartic

 

Poslovanje s plačilnimi karticami je ob skrbni rabi varno za vsakega uporabnika. Zavedati se morate, da morate ravnati s plačilnimi kartic tako pazljivo kot z gotovino.

 

Priporočamo vam uporabo naše storitve Varnostno SMS sporočilo, ki vam omogoča, da prejmete SMS ob plačilu, ki ga izvedete doma ali v tujini, preko spleta ali telefona ter ob dvigih na bankomatih. Z Varnostnim SMS-sporočilom imate nadzor nad porabo s plačilnimi karticami, ob poskusu zlorabe kartice pa lahko nemudoma ukrepate.

 

Prav tako vam je na voljo zavarovanje plačilnih kartic in osebnih predmetov. Tako lahko zavarujete vse svoje plačilne kartice, izdane pri naši banki, in osebne predmete ter s tem omilite posledice morebitne izgube ali kraje denarnice s plačilnimi karticami, osebnimi dokumenti in ključi stanovanja ali avtomobila.

 

In naj še dodamo nekaj splošnih nasvetov:

 

Zapišite si telefonsko številko klicnega centra, ki ste jo prejeli od izdajatelja kartice (zapisana je na hrbtni strani plačilne kartice oziroma se nahaja v Varnostnem SMS sporočilu), na katero lahko 24 ur na dan pokličete in prijavite izgubo ali krajo kartice.
 

Nova KBM

S kartico ravnajte skrbno, imejte j jo vedno pri sebi in je ne puščajte v avtu, garderobi…

 

Osebna številka kartice (PIN) je namenjena dvigovanju gotovine na bankomatih in potrjevanju plačil v trgovinah (pred vnosom je vedno potrebno preveriti znesek na zaslonu). PIN si je takoj po prejemu potrebno zapomniti, nato pa ovojnico s kodo PIN uničiti. Posebej pomembno je, da si uporabniki PIN številk ne zapisujejo na lističe, ki jih hranijo v denarnicah, torbicah,..
 

Nova KBM

 

Vaša Nova KBM