Nova KBM

Nova KBM ukrajinskim beguncem lajša bančno poslovanje | NKBM

Nova KBM ukrajinskim beguncem lajša bančno poslovanje

Začnite tipkati, kar iščete

Banka za nakazila v Ukrajino in za donacije ne obračunava nadomestil

15 marec 2022
OBVESTILA
V Novi KBM se zavedamo, kako pomembno je opravljanje vsakodnevnih bančnih opravkov, ne glede na situacijo, v kateri se je znašla stranka. Ker si prizadevamo za enostavne in strankam prijazne rešitve, smo se odločili, da bomo bančno poslovanje olajšali našim strankam, ki nakazila opravljajo v Ukrajino.
 

Nova KBM bo prihodnje tri mesece, do vključno 10. junija 2022, svojim strankam, ki so fizične osebe, omogočila brezplačna nakazila v Ukrajino, kar pomeni, da za transakcije iz osebnih računov, ki jih bodo izvedle stranke Nove KBM v Ukrajino, ne bomo obračunali nadomestila oz. bo nadomestilo vrnjeno stranki na njen osebni račun. Prav tako banka za nakazila pomoči na transakcijske račune Rdečega križa, Slovenske karitas in drugih humanitarnih organizacij strankam ne zaračuna nadomestila za plačila donacij, saj smo prepričani, da tudi na tak način skupaj tlakujemo pot v stabilnejšo in varnejšo prihodnost vseh, ki potrebujejo pomoč.

 

Poslovanje želimo olajšati tudi ukrajinskim državljanom, ki se trenutno nahajajo v Sloveniji. Zato banka prihodnje tri mesece, do vključno 10.6.2022, strankam, ki bodo na bankomatih Nove KBM dvigovale gotovino s karticami, izdanimi v Ukrajini, ne bo obračunavala nadomestila za dvig gotovine, ki ga sicer zaračuna za dvig gotovine tujim izdajateljem plačilnih kartic.