Nova KBM
 

Nova KBM pokrovitelj 4. Poslovnega zajtrka PGZ v Pomurju | NKBM

Nova KBM pokrovitelj 4. Poslovnega zajtrka PGZ v Pomurju

Nova KBM pokrovitelj 4. Poslovnega zajtrka PGZ v Pomurju

5 april 2019
OBVESTILA
Nova KBM še naprej podpira finančne partnerje podjetnike, in podjetja tudi v Pomurski regiji. Tako smo v petek, 5. aprila 2019, v Murski Soboti že četrto leto zapored organizirali Poslovni zajtrk v sodelovanju s Pomursko gospodarsko zbornico, na katerem se je zbralo več kot 50 udeležencev.
 

V uvodnem govoru je Jernej Močnik, direktor poslovanja z gospodarskimi družbami za Vzhodno Slovenijo na Novi KBM, izpostavil, da naša banka v zasledovanju cilja postati najboljša banka leta 2020 stremi tudi postati najbolj prilagodljiva banka za podjetja.

Tako je bil poleg utrjevanja poslovnih stikov med samimi podjetji, Pomursko gospodarsko zbornico in Novo KBM, namen 4. Poslovnega zajtrka podjetja in podjetnike predvsem seznaniti z možnostjo projektnega financiranja.

Davorin Okorn, direktor sektorja ocenjevanja kreditnih tveganj na Novi KBM, je v svojem govoru zbranim udeležencem predstavil, da je pri sami oceni kreditnega tveganja pomembno, koliko je pri podjetju prostega denarnega toka. Poudaril je pomembnost predstavitve poslovnega načrta ter upoštevanje nepredvidljivih situaciij (kot je na primer možna okvara delovne opreme) ter investicijskih ciklov (starost opreme, itd).

Omenil je tudi, da se mnogokrat zgodi, da se zaprosi za kreditiranje zneskov v višini predračunov, vendar se v realnosti izkaže, da so ti zneski mnogokrat premajhni za dokončanje projektov. Željen minimalen lastni vložek pred investicijskim kreditiranjem naj bi znašal 20%, vendar je omenil, da se vsaka investicija oz. stranka obravnava posebej. Gostje so odprli vprašanja na temonovega gradbenega zakona, ki otežuje pridobivanje kreditov. Nova KBM to problemati ustrezno rešuje in k vsakemu primeru pristopi individualno ter skuša najti primerno rešitev za stranko.

Boštjan Čelofiga, direktor poslovne enote za tovorna vozila, opremo in navzkrižno prodajo iz Summit Leasinga Slovenija je v uvodu predstavit družbo, ki je od konca leta 2017 tudi uradno del skupine Nove KBM. Summit Leasing Slovenija tako ob klasičnih oblikah leasinga s svojimi partnerji ponuja tudi hitre kredite za fizične osebe, s katerimi podjetjem omogoča hitrejšo prodajo njihovih izdelkov končnim kupcem, saj ga za zneske do 7000 € lahko sklenejo kar na prodajnem mestu.

Dogodek smo zaključili s sproščenim neformalnim druženjem s pomurskimi podjetniki, med katerimi so se stkala tudi nekatera nova poslovna poznanstva.

 
 
Fotogalerija