Nova KBM
 

Nova KBM podpira slovenska podjetja tudi prek sponzorstev dogodkov | NKBM

Nova KBM podpira slovenska podjetja tudi prek sponzorstev dogodkov

Nova KBM podpira slovenska podjetja tudi prek sponzorstev dogodkov

18 april 2019
OBVESTILA
Britansko-slovenska gospodarska zbornica je organizirala regionalni dogodek Čaj z razlogom v hotelu City, ki se ga je udeležilo približno 60 udeležencev.
 
Publiko je nagovorila direktorica Britansko-slovenske gospodarske zbornice Barbara Uranjek, ki je poudarila, da 66 milijonski trg Združenega kraljestva ostaja kraj priložnosti.

Britanska veleposlanica v Sloveniji Sophie Honey je štajerskim podjetnikom pojasnila, da odlog Brexita pomeni več časa za dogovor med Evropsko unijo in Združenim kraljestvom, ki bo prinesel dodatnih 18 mesecev brez sprememb. Dodala je, da 11 % rast slovenskega izvoza v Združeno kraljestvo in 14 % rast britanskega izvoza v Slovenijo izkazuje željo podjetij za prihodnje poslovanje med državama. Največje priložnosti za slovenske izvoznike so v sektorju hrane in pijače, proizvodnje stekla, kristala in lesa. Ob tem je izpostavila, da je Združeno kraljestvo najboljša destinacija za tuje neposredne investicije, saj je postopek odpiranja podjetja najenostavnejši, hkrati pa je davek na dobiček najnižji na svetu, zgolj 17 odstoten, je pa tudi izvrstna odskočna točka za podjetja, ki želijo prodreti na globalne trge. 

Nova KBM je dogodek podprla in nanj povabila tudi številne podjetnike, ki jih zanima blagovna izmenja z Združenim kraljestvom. Člana uprave Jon Locke in Matej Falatov sta ob tem poudarila, da je banka vse bolj usmerjena k potrebam podjetij in uvajanju pozitivnih bančnih sprememb za podjetnike. Številne tudi regulatorne so v javnosti manj vidne, a jih podjetniki pozdravljajo.

  
 
Fotogalerija