Nova KBM
 

Nova KBM na PODIMU - partner malim in srednje velikim podjetjem ter sponzor dogodka | NKBM

Danes se je v Mariboru začela konferenca PODIM, ki jo Nova KBM že več let podpira kot generalni sponzor. Dvodnevnega dogodka se letos udeležuje okoli 900 mladih podjetnikov iz Slovenije in tujine ter investitorjev v inovativna podjetja.

Nova KBM na PODIMU - partner malim in srednje velikim podjetjem ter sponzor dogodka

11 maj 2016
OBVESTILA
Danes se je v Mariboru začela konferenca PODIM, ki jo Nova KBM že več let podpira kot generalni sponzor. Dvodnevnega dogodka se letos udeležuje okoli 900 mladih podjetnikov iz Slovenije in tujine ter investitorjev v inovativna podjetja.
 
Ob pričetku letošnje, že 36. konference PODIM je zbrane nagovoril tudi izvršilni direktor Področja poslovanja z gospodarskimi družbami Nove KBM Jernej Močnik. Ob tej priložnosti je povedal: »V Novi KBM smo veseli, da se je Podim razvil v enega osrednjih dogodkov na področju podjetništva in inovativnosti v regiji Alpe-Jadran. Konferenca spodbuja razvoj izvirnih poslovnih modelov in inovativnih idej, ki so nujno potrebni v sodobnem konkurenčnem gospodarskem okolju. Sponzorstvo tega pomembnega dogodka je del naše poslovne usmeritve, da se tesneje povezujemo s start-up okoljem, ki je vse bolj prodorno tudi v finančni dejavnosti. Tudi sicer je banka pomemben partner malih in srednje velikih podjetij v zgodnjih fazah njihovega delovanja, sodeluje pa tudi pri projektih prestrukturiranja podjetij, pri katerih prepozna zdravo jedro in perspektivnost poslovanja.
 
V Novi KBM si prizadevamo, da smo s proaktivnim pristopom in široko razvejano poslovno mrežo, ki bo z združitvijo bank zajemala tudi mrežo PBS, ter s celovito ponudbo kakovostnih storitev še bližje strankam kot doslej. V zadnjem času ugotavljamo spodbuden trend na področju kreditiranja pravnih oseb, še zlasti pri malih in srednjih podjetjih, kar je posledica mnogih obiskov in drugih prodajnih aktivnosti ter spodbudnejšega gospodarskega okolja.«
 
Z bogato paleto kakovostnih finančnih storitev za že uveljavljena podjetja in kot tudi nova podjetja je Nova KBM zanesljiv partner več kot 20.000 strankam, ki jih spremlja tako pri njihovem vsakdanjem poslovanju kot pri uresničevanju projektov v Sloveniji in tujini. V Novi KBM so se letos odločili še odločneje podpreti aktivnosti za mala in srednje velika podjetja in se tesneje povezati tudi s start-up okoljem, saj to postaja vse bolj pomemben del gospodarstva. Tako je Nova KBM 1. in 2. aprila 2016 v sodelovanju s strateškim partnerjem, Inštitutom za raziskovanje podjetništva (IRP), organizirala prvi Start:up Maribor Hackathon 2016. S projekti te vrste banka dokazuje, da je lahko sodelovanje med finančnim sektorjem in start-up podjetništvom učinkovito in koristno ter vzpodbuja razvoj podjetniškega ekosistema v mestu in širši regiji.
 
Nova KBM omogoča malim in srednjem velikim podjetjem sodobno, zanesljivo ter celovito svetovalno podporo tudi v okviru Podjetniškega centra, ki ga razvija skupaj z  IRP, partnerjem z dolgoletnimi izkušnjami pri podjetniškem svetovanju. Banka letos v več slovenskih mestih organizira brezplačne izobraževalne dogodke, namenjene predvsem podjetnikom. S temi in drugimi projekti, ki jih Nova KBM pripravlja z zunanjimi partnerji, banka v duhu slogana letošnjega PODIMA dokazuje, da je lahko sodelovanje med organizacijami različnih vrst, starosti in velikosti koristno za partnerje in da ga je treba spodbujati ter razvijati.