Nova KBM

Nova KBM ima najboljšo spletno banko v Sloveniji | NKBM

Nova KBM ima najboljšo spletno banko v Sloveniji

Začnite tipkati, kar iščete

Nova KBM ima najboljšo spletno banko v Sloveniji

7 julij 2020
OBVESTILA
V raziskavi spletnega bančništva v Sloveniji, v katero so bile zajete vse slovenske banke in hranilnice ter spletna banka fintech podjetja, je Nova KBM v skupni razvrstitvi dobila največ točk in s tem postala najboljša spletna banka v Sloveniji v 2020.
 

Spletna banka Bank@Net je bila prepoznana kot bolj uporabna, s širšim naborom vsebin in funkcionalnosti od povprečja. Medtem ko je povprečna ocena v raziskavi znašala 58 točk, jih je spletna banka Bank@Net dosegla kar 10 več. Podjetje E-laborat, ki je opravilo raziskavo, je v oceno prvič zajelo tudi oceno celotne izkušnje, ki jo ima uporabnik ob opravljanju storitev in uporabi spletne banke, kar daje nazivu še dodatno vrednost.

 

»Digitalizacija je prednostno razvojno področje naše banke. V Novi KBM širimo nabor storitev, ki jih naše stranke lahko opravijo brez obiska poslovalnic, novi produkti pa so zasnovani tako, da obiski poslovalnic niso več nujni. S tem sledimo potrebam naših strank, ki v rekordnem številu prihajajo na digitalne platforme - tudi tiste, ki digitalnih poti prej niso uporabljale. Tudi sami smo zaznali, da zadovoljstvo med uporabniki naših digitalnih poti narašča. Naziv Najboljša spletna banka v Sloveniji v 2020 potrjuje, da uspešno uresničujemo vizijo biti najboljša banka,« je ob objavi rezultatov raziskave spletnega bančništva v Sloveniji povedal vodja oddelka digitalnega marketinga Tolga Yurteri.

 

Na vseh digitalnih kanalih opravljanja bančnih storitev zagotavljamo visoke standarde varnosti poslovanja. Prek spletne banke lahko naše stranke poleg opravljanja najpogostejših storitev, ki zajemajo vpogled v stanje in promet na transakcijskem računu, plačevanje položnic in prenašanje sredstev med računi, naročijo tudi vse vrste plačilnih kartic, naročijo prekoračitve (limite) na transakcijskem računu, sklepajo varčevanja in depozite, vplačujejo v portfelj vzajemnih skladov in spremljajo svoje naložbe, v virtualni menjalnici opravijo menjavo sredstev v 8 različnih valut, aktivirajo varnostne storitve (varnostni SMS in varno spletno nakupovanje) ter sklenejo potrošniški kredit Naprej v višini do 30.000 € in dobo odplačila do 7 let. Spletna banka Bank@Net predstavlja tudi pomembno orodje komuniciranja s strankami Nove KBM.

 
 
Morda vas zanima tudi...
12 apr OBVESTILA Uspešno poslovanje Nove KBM v letu 2022 in nadaljevanje rasti v Skupini OTP (Maribor,  12. aprila 2023) Nova KBM je objavila poročilo Skupine Nove KBM in banke za poslovno leto 2022. Kot izkazuje poročilo, smo utrdili svoj položaj najdostopnejše banke v Sloveniji in odlično poslovali. Svojim strankam zagotavljamo vrhunske in celovite finančne storitve ki jih lahko v veliki meri opravijo kjer koli in kadar koli.  Nova KBM je leto 2022 zaključila z dobičkom v višini 115,6 milijona evrov, Skupina Nove KBM pa 106,1 milijona evrov. Hkrati z letnim smo objavili tudi ESG poročilo, ki podrobneje predstavlja našo vizijo, dejavnosti in dosežke pri uvajanju okoljskih, družbenih vidikov v poslovanje in na področju korporativnega upravljanja. 9 feb OBVESTILA Moody's zvišal dolgoročno oceno kreditnega tveganja Nove KBM d.d. na A3 z Baa1 s stabilno oceno prihodnjih izgledov Bonitetna agencija Moody's Investors Service (»Moody's«) je dne 7. februarja 2023 zvišala dolgoročno oceno kreditnega tveganja Nove Kreditne banke Maribor d.d. (»Nova KBM«) z Baa1 na A3 in spremenila oceno prihodnjih izgledov v stabilno. Agencija je prav tako zvišala izhodiščno kreditno oceno (Baseline Credit Assessment) in prilagojeno izhodiščno oceno (Adjusted Baseline Credit Assessment) banke z ba1 na baa3 ter zvišala oceno izdanih dolžniških instrumentov banke z Ba1 na Baa3. Agencija je potrdila oceno kratkoročnega kreditnega tveganja banke, ki ostaja P-2.        Največji prevzem v zgodovini Skupine OTP uspešno zaključen 6 feb OBVESTILA Največji prevzem v zgodovini Skupine OTP uspešno zaključen Skupina OTP sporoča, da je po pridobitvi vseh zahtevanih soglasij regulatornih organov uspešno zaključila prevzem Skupine Nove KBM v Sloveniji. Gre za najbolj kompleksen in največji prevzemni postopek v zgodovini Skupine OTP, ki ji omogoča, da bo postala tržni vodja že v peti državi, obenem pa z njim dodatno utrjuje tržni položaj v Srednji in Vzhodni Evropi. Banka OTP je na slovenskem trgu prisotna preko svoje podružnice SKB banke, ki se je Skupini OTP pridružila leta 2019. Rezultat povezovanja Nove KBM in SKB banke, ki se zdaj začenja ob močni podpori Skupine OTP, bo oblikovanje vodilne finančne institucije, ki bo svojim strankam in zaposlenim zagotavljala inovativne rešitve in navdihujoče priložnosti. Med integracijo bosta banki še naprej zagotavljali enako visoko raven storitev in nespremenjen produktni portfelj. Sprememba lastništva Nove KBM za stranke ne prinaša pomembnejših sprememb.