Nova KBM
 

Ne zamudite 2. Adriatic Fintech Hackathona! | NKBM

Nova KBM je partner 2. ADRIATIC FINTECH HACKATHONA, ki se bo pod okriljem HALCOMA odvil 15. in 16. oktobra 2016.

Ne zamudite 2. Adriatic Fintech Hackathona!

4 oktober 2016
OBVESTILA
Nova KBM je partner 2. ADRIATIC FINTECH HACKATHONA, ki se bo pod okriljem HALCOMA odvil 15. in 16. oktobra 2016.
 
15. in 16. oktobra Halcom s partnerji organizira brezplačni mednarodni Adriatic FinTech Hackathon za celotno balkansko regijo, v katerem bodo hkrati s hack izzivi sodelovale tako slovenske banke kot tudi domača in tuja start-up podjetja v finančni industriji ter podjetja, ki jih zanimajo FinTech rešitve. Za razvoj inovacij na enem mestu bodo svoje tehnološke razvojne platforme omogočili Halcom, MakerLab, Microsoft in MicroBlink.

V 24 urah se bo tako v razvoju idej pomerilo preko 120 razvojnih inženirjev, dizajnerjev in vseh, ki želijo prispevati k inoviranju v bančni oz. finančni industriji. Nagradni fond presega vrednost 12.000 EUR.


V Novi KBM že vse letošnje leto sodelujemo na dogodkih za start-up podjetja. S projekti te vrste v dokazujemo, da je lahko sodelovanje med finančnim sektorjem in start-up podjetništvom učinkovito in koristno ter nujno potrebno za razvoj podjetniškega ekosistema v Sloveniji in regiji.
 
Robert Senica, predsednik uprave Nove KBM, je o sodelovanju na tem področju povedal: »V Novi KBM spremljamo in pogosto tudi soustvarjamo trende pri razvoju najsodobnejših tehnologij ter bančnih in plačilnih storitev, tudi s povezovanjem in sodelovanjem s start-up okoljem, kjer lahko glede na trende skupaj dosegamo razvojne sinergije. Hkrati na ta način ostajamo med vodilnimi v finančni panogi pri postavljanju trendov na področju uporabe sodobnih tehnologij. Digitalizacija je tudi ena od naših strateških usmeritev, ki jo premišljeno umeščamo v naše poslovanje in razvoj produktov. Letos spomladi smo tudi sami prvič organizirali lastni hackathon, ki nam je ponudil mnogo novih idej. Zato smo se odločili tudi za sodelovanje pri Adriatic FinTech Hackathonu kot platformi za razvoj novih idej. Ker se zavedamo potenciala tovrstnega klitja novih idej, verjamemo, je v takem partnerstvu tudi priložnost za iskanje sinergij.«

Zmagovalci Hacka Nove KBM bodo prejeli še dodatno nagrado!
Zmagovalci Hacka Nove KBM booste prejeli 500 EUR na predplačniški kartici Visa ter »nahrbtnike presenečenja«.  Ves čas izziva vam bodo na voljo 4 strokovno podkovani bančniki: s področja spletnega in mobilnega bančništva Maša Judar in Tatjana Kuhar ter s področja informacijske tehnologije Marko Avguštin in Matej Korošec.


Vse zainteresirane razvojne inženirje, dizajnerje, programerje in partnerje vabimo, da se nam pridružite! Prijavite se lahko da jutri do 5. oktobra na www.hackathon.si.