Nova KBM

Naša banka že 17. leto generalna pokroviteljica Podim konference | NKBM

Naša banka že 17. leto generalna pokroviteljica Podim konference

Začnite tipkati, kar iščete

Naša banka že 17. leto generalna pokroviteljica Podim konference

17 maj 2018
OBVESTILA
Z razglasitvijo zmagovalcev Podim Challenga, se je včeraj zaključila že 38. konferenca Podim, ki jo tradicionalno, že sedemnajsto leto zapored, kot generalni pokrovitelji podpiramo v Novi KBM.
 

Konferenca PODIM, največji in najbolj vpliven start-up dogodek v Alpe-Adria regiji in na območju Zahodnega Balkana, je poskrbel za nov organizacijski rekord – letos se ga je namreč udeležilo več kot 1.000 udeležencev iz 25 držav. Med njimi je bilo več kot 300 predstavnikov inovativnih visokotehnoloških start-upov, 90 domačih in mednarodnih investitorjev, več kot 100 predstavnikov korporacij iz Slovenije in tujine ter več kot 70 priznanih govorcev.

Ob odprtju konference je udeležence, poleg predsednika vlade, dr. Mira Cerarja, in mariborskega župana, dr. Andreja Fištravca, nagovoril član uprave Nove KBM Josef Gröblacher. V svojem otvoritvenem nagovoru je izpostavil, da so prednosti fintech podjetij fleksibilnost, inovativnost in okretnost. »Zato skrbno sledimo dejavnostim v start-up okolju in po možnosti postopno spreminjamo načine poslovanja. Pri tem poskušamo vzpostaviti partnerske odnose s ponudniki sodobnih tehnoloških rešitev, ki omogočajo banki doseči višjo dodano vrednost.« je še poudaril.

»V Novi KBM se zavedamo vpliva inovativnih zagonskih podjetij, ki s svojimi rešitvami in prednostmi za uporabnika vplivajo na razvoj finančne panoge. Te spremembe so pozitivne za vso finančno panogo, saj pospešujejo njen razvoj. Sodelovanje na Podim konferenci, predvsem preko Podim challenga, je tako pomemben del naše poslovne usmeritve, da se še tesneje povežemo s start-up okoljem, zgradimo nova partnerstva in dosežemo razvojne sinergije za uvajanje naprednih tehnoloških rešitev,« pa je na novinarski konferenci povedal Matjaž Jelenič, direktor sektorja informacijske tehnologije pri Novi KBM.

 

Dogodek je letos poleg pestrega konferenčnega programa zagotovil tudi okoli 600 spoznavnih sestankov in srečanj v okviru Podim 1: 1 arene, kjer so se z izbranimi start-upi sestali tudi naši predstavniki. Podobno kot preteklo smo bili še posebej pozorni na start-upe, ki so ponujali napredne uporabniške rešitve na področju upravljanja osebnih financ, razvoja virtualnih bančnih svetovalcih in klepetalnih robotov, ‘blockchain’ tehnologije in poslovanja na daljavo z nekomitenti.

Podim konferenca se je zaključila s podelitvijo nagrade zmagovalcu Podim Challenga, za katero se je na koncu potegovalo 5 finalistov. V komisiji je sodeloval tudi Aleš Živkovič, upravljalec inovacij na Novi KBM, ki je zmagovalcem podelil še denarno nagrado v višini 1.000 EUR, ki jim bo zagotovo prišla prav na njihovi poti v globalno start-up vozlišče, kot sta Silicijeva dolina ali London.

V galeriji preverite foto utrinke iz konference!

 
 
Fotogalerija