Nova KBM

Na srečanju z ameriškim veleposlanikom o strategiji Nove KBM | NKBM

Na srečanju z ameriškim veleposlanikom o strategiji Nove KBM

Začnite tipkati, kar iščete

Na srečanju z ameriškim veleposlanikom o strategiji Nove KBM

22 junij 2018
OBVESTILA
 

Veleposlanik Združenih držav Amerike Brent R. Hartley je s svetovalcem za ekonomske zadeve dr. Donom Bakerjem ta teden obiskal sedež Nove KBM v Mariboru. Banka, v kateri ima 80-odstotni lastniški delež družba Apollo Global Management, je največja ameriška naložba v Sloveniji. Na srečanju so člani uprave banke, skupaj s predsednikom nadzornega sveta dr. Andrejem Faturjem predstavili strategijo banke, ključne dosežke, izzive in priložnosti v poslovanju banke. Tema pogovora je bila tudi družbena odgovornost banke in trajnostni razvoj, ki je ena od ključnih prioritet vodstva. Banka razvija partnerstva s številnimi športnimi, kulturnimi, izobraževalnimi in drugimi institucijami v Sloveniji. Hkrati se Nova KBM z več kot 1400 zaposlenimi uvršča med pomembne slovenske zaposlovalce ter je v odnosu do vseh svojih deležnikov usmerjena v trajnostni razvoj .

Ob obisku je veleposlanik Brent R. Hartley povedal:« Ena glavnih prednostnih nalog ameriškega veleposlaništva je krepitev poslovnih in investicijskih vezi med ZDA in Slovenijo. Vesel sem, da sem imel priložnost obiskati sedež Nove KBM v Mariboru in izvedeti več o načrtih uprave banke za krepitev konkurenčnosti, gradnjo trdne in trajnostne osnove za prihodnjo rast ter za zagotavljanje nadaljnje pozitivne vloge, ki jo ima banka v slovenskem gospodarskem in družbenem okolju.

John Denhof, predsednik uprave Nove KBM je ob tej priložnosti povedal: » Počaščeni smo, da smo veleposlaniku ZDA osebno predstavili napredek pri uresničevanju strategije in ambiciozno vizijo, da Nova KBM do leta 2020 postane najboljša banka v Sloveniji. Pri tem se osredotočamo na pet strateških stebrov: odličnost v poslovanju s strankami, rast in dobičkonosnost, učinkovito upravljanje tveganj in zagotavljanje skladnosti, operativna učinkovitost ter organizacijska kultura in razvoj zaposlenih. Da je banka na dobri poti k uresničevanju vizije, potrjujejo dosedanji rezultati in krepitev aktivne vloge na slovenskem bančnem trgu.”

Urinke iz srečanja si lahko ogledate tukaj.

 
 
Fotogalerija