Nova KBM
 

Korporativne spletne strani Nove KBM so od 1. februarja 2016 dosegljive izključno preko varne šifrirane povezave | NKBM

Varnost naših uporabnikov na spletu je v Novi KBM ena izmed bistvenih prioritet.

Korporativne spletne strani Nove KBM so od 1. februarja 2016 dosegljive izključno preko varne šifrirane povezave

31 januar 2016
OBVESTILA
Varnost naših uporabnikov na spletu je v Novi KBM ena izmed bistvenih prioritet.
 
Korporativne spletne strani Nove KBM www.nkbm.si so od 1.2.2016 dosegljive izključno preko varne šifrirane povezave (https). Za vas, uporabnike, ta sprememba ne zahteva drugačne uporabe spletnih strani niti kakšne spremembe na vašem računalniku.

Uporabniki boste opazili, da je naslovna vrstica spletnega brskalnika sedaj obarvana v zeleno barvo in da prikazuje ime Nova Kreditna Banka Maribor d.d. [SI] skupaj z naslovom spletne strani.

Zeleno obarvana in tako poimenovana naslovna vrstica spletnega brskalnika je znak, da se nahajate na zaupanja vredni spletni strani in da stran ni ponarejena (»phishing«).

Uporabniki spletne banke Bank@Net in Poslovni Bank@Net takšen način že poznate, ker preko zelene naslovne vrstice spletnega brskalnika vedno preverite, da ste na pravi spletni strani. Sedaj je takšen prikaz poenoten tudi na korporativni spletni strani, s čimer želimo uporabnikom zagotoviti kar se da enovito in varno uporabniško izkušnjo.

Primer prikaza v spletnem brskalniku Google Chrome:

nkbm_ssl_chrome_2016

Primer prikaza v spletnem brskalniku Firefox:

nkbm_ssl_firefox_2016

Primer prikaza v spletnem brskalniku Microsoft Internet Explorer:

Nova KBM

Če na kratko povzamemo:

Ob obisku katerekoli bančne spletne strani vedno preverite, ali se je naslovna vrstica vašega spletnega brskalnika obarvala v zeleno barvo in ali vsebuje vidno ime Nova Kreditna Banka Maribor d.d. [SI]. Če ni tako, nemudoma zapustite spletno stran in ne vpisujte vanjo svojih podatkov, saj je velika verjetnost, da gre za ponarejeno spletno stran.

Uporabnikom priporočamo, da redno posodabljajo programsko opremo spletnih brskalnikov, protivirusne zaščite, operacijskega sistema itd., saj je to ključnega pomena za varno rabo spleta.

Več o varnostni spletnega poslovanja si lahko preberete TUKAJ.