Nova KBM
 

Kaj storiti, ko vam poteče veljavnost vašega osebnega dokumenta? | NKBM

Kaj storiti, ko vam poteče veljavnost vašega osebnega dokumenta?

Kaj storiti, ko vam poteče veljavnost vašega osebnega dokumenta?

7 september 2022
OBVESTILA
Vam je potekel osebni dokument? Preverite, kako si ga lahko posodobite tudi brez obiska poslovalnice.
 

Skladno z veljavno zakonodajo (ZPPDFT-2, GDPR) je banka dolžna od svojih strank pridobiti veljaven osebni dokument.
 

Kot uraden osebni dokument za sklenitev poslovnega razmerja banka upošteva:

  • osebno izkaznico,
  • potni list,
  • vozniško dovoljenje (kartica).

Nova KBM


V kolikor je vašemu osebnemu dokumentu že potekla veljavnost oz. so se spremenili osebni podatki na vašem osebnem dokumentu, lahko osebni dokument posredujete na naslednje načine:

 
  • Prek mobilne aplikacije mBank@Net lahko enostavno posodobite potni list ali osebno izkaznico*. Če mBank@Neta še nimate, si ga enostavno aktivirate le v 1 minuti. Aplikacijo najdete v mobilnih trgovinah Google Play, App Store in AppGallery. Za več informacij obiščite posodobitve vaših osebnih podatkov prek mBank@Neta.

 

 

 

  • Ali pa obiščete Pošto Slovenije in tam oddate obojestransko kopijo veljavnega osebnega dokumenta. Prosimo, da imate s seboj tudi svojo davčno številko.

 

V kolikor pravočasno ne prejmemo novega veljavnega osebnega dokumenta, lahko skladno s splošnimi pogoji poslovno razmerje enostransko prekinemo.
 


 

* Stranke s stalnim naslovom izven Slovenije lahko prek mBank@Neta posodobite le potni list.

** Pošiljanje kopije preko elektronske pošte lahko predstavlja manj varen kanal za pošiljanje osebnih podatkov, zato vam priporočamo, da kopijo označite s podpisom in pripisom »Kopija - posodobitev podatkov v Novi KBM« oz. datoteko drugače ustrezno zaščitite. Nova KBM bo s prejeto kopijo uradnega osebnega dokumenta ravnala v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo hrambo kopij dokumentov v fizični in elektronski obliki. Po vpogledu bomo kopijo varno shranili oziroma izbrisali. Podrobnosti o pravicah posameznikov in postopkih varstva in obdelave podatkov so na voljo v dokumentu Splošne informacije o varstvu osebnih podatkov, ki je dostopen na spletni strani banke in v poslovalnicah Nove KBM.