Nova KBM

Jubiljena 40. Eurobanking konferenca v Radencih | NKBM

V Radencih bo med 20. in 23. majem potekala že 40. konferenca Eurobanking. Organizator letošnje jubilejne konference Evropske delovne skupine za kvalitativne analize na področju financ je Skupina Nove KBM.

Začnite tipkati, kar iščete

Jubiljena 40. Eurobanking konferenca v Radencih

16 maj 2012
OBVESTILA
V Radencih bo med 20. in 23. majem potekala že 40. konferenca Eurobanking. Organizator letošnje jubilejne konference Evropske delovne skupine za kvalitativne analize na področju financ je Skupina Nove KBM.
 

Slovenija pri  konferenci Eurobanking sodeluje že od leta 1989, letošnja jubilejna 40. konferenca Eurobanking, ki od leta 1975 deluje kot mesto za izmenjavo strokovnih izkušenj med bančniki evropskih bank, pa bo med 20. in 23. majem v organizaciji Skupine Nove KBM potekala v hotelu Radin v Radencih.


Glavni namen konference bo tudi letos izmenjava dobrih praks med zaposlenimi v evropskih bankah, večji del pozornosti pa bo, v duhu trenutne finančne situacije, posvečen področju bančnih tveganj ter različnim tehnikam obvladovanja tveganj. Poseben poudarek bo na obvladovanju področja operativnih tveganj, kot tudi tveganj obrestnih mer, neizpolnitev finančnih obveznosti ipd.


Po otvoritvenem nagovoru predsednika uprave Nove KBM Aleša Hauca se  bo na konferenci zvrstilo 24 govorcev iz 7 držav. Slovenija bo tako na konferenci Eurobanking prisotna že 21. leto, med govorci pa bodo tudi štirje iz Slovenije, ki bodo svoje ugotovitve predstavili 21. maja. Slovenski finančnik v ameriški centralni banki Egon Zakrajšek bo predstavil obrestno tveganje in cenitve kapitala bank. Viceguvernerka Banke Slovenije Mejra Festič bo spregovorila o položaju tujih bank v petih državah Evropske unije, Iztok Valenčič iz Nove KBM bo izpostavil pomen napovedovanja potencialnih kriz na področju obdelovanja podatkov, Mojca Nekrep iz Zavarovalnice Maribor pa bo prikazala razvoj sodobnih produktov življenjskega zavarovanja. Ob slovenskih predavateljih organizatorji konference še posebej izpostavljajo predavanje Wolfganga Schmidta, profesorja na frankfurtski šoli za finance in management ter avtorja več učbenikov s področja obvladovanja tveganj.


»Vsako leto se Eurobanking konference udeleži okrog 50 finančnikov iz vse Evrope, la prišli iz 14 evropskih držav,« je o pričakovanjih povedal dolgoletni nacionalni koordinator  Eurobanking konference Mladen Stariha. Dodal je še: »Na konferenci so vedno predstavljene aktualne teme iz različnih lokalnih okolij. Največ nosilcev referatov prihaja iz Nemčije, Francije in Nizozemske, ki analitično predstavijo novosti v bančnem sektorju v njihovem okolju.«


Več o konferenci najdete na www.eurobankingonline.net.