Nova KBM
 

E-račun | NKBM

Za vse, ki želite poenostaviti in posodobiti svoje poslovanje ter namesto papirnih prejemati račune v elektronski obliki neposredno v spletno banko Bank@Net.

E-RAČUN

E-računi nadomeščajo klasične papirne račune za telefon, elektriko, vodo, plin... Namesto v domač nabiralnik ali po e-pošti, E-račune prejmete v Nabiralnik spletne banke in jih samo z nekaj kliki tudi enostavno plačate.


ENOSTAVNOST


Na podlagi prejetega e-računa v spletni banki z enim klikom ustvarite plačilo, kar omogoča enostavno in hitro plačevanje računov. Tudi če imate urejene direktne bremenitve se lahko odločite za e-račune.
 


PREGLEDNOST


Prejeti e-računi so vam šest mesecev na voljo v spletni banki Bank@Net. Če želite imeti arhiv, jih lahko v tem času shranite na vaš računalnik.
 


BREZPLAČNO


Naročilo in prejemanje e-računov je brezplačno, nadomestilo za plačilo pa se se zaračunava skladno z veljavno tarifo nadomestil.
 
Kaj je e-račun?
E-računi nadomeščajo klasične papirne račune- namesto v domač nabiralnik ali na e-mail, jih prejmete v nabiralnik spletne banke od koder jih z nekaj kliki tudi enostavno plačate. Obenem storite tudi nekaj dobrega za okolje. Izdaja in dostava je enakovredna računom v papirni obliki.
Kaj potrebujete za uporabo?
Za prejemanje e-računov morate biti uporabnik spletne banke Bank@Net.

VEČ O SPLETNI BANKI
Kako se naročite?
Kako se naročim na prejemanje e-računa?
  • V spletni banki Bank@Net preprosto poiščite Nabiralnik (v levem navigacijskem meniju) in nato kliknite na gumb e-prijave/e-odjave (Nova e-prijava) ter se s klikom na e-Prijava ob posameznem izdajatelju e-računov prijavite na prejemanje e-računov.

  • Pogoj za prejemanje e-računa je, da izdajatelj preko vseslovenskega medbančnega sistema izmenjave e-računov svojim plačnikom izdaja in dostavlja račune v elektronski obliki. Seznam izdajateljev vam bo na voljo na spletni strani in v spletni banki Bank@Net. Če želenega izdajatelja računov ne boste našli na seznamu, vam svetujemo, da o možnostih prejemanja e-računa preverite neposredno pri izdajatelju.

  • Če želite prejemati e-račune v vaši spletni banki tudi za pooblaščene račune, potrebujete pooblastilo imetnika pooblaščenega računa. Najdete ga na naslednji povezavi: Obrazec. Izpolnjeno ter podpisano pooblastilo mora imetnik pooblaščenega računa oddati v svoji poslovalnici.