Nova KBM
 

Dosežki in nagrade | NKBM

Prejeli smo že številne nagrade s področja učinkovitega in uspešnega komuniciranja.

DOSEŽKI IN NAGRADE

Nova KBM se redno pojavlja na lestvicah najboljših bank in je prejemnica številnih strokovnih nagrad, ki potrjujejo kakovost našega dela.

NAGRADE NOVE KBM

2016

 
  SOF - dve veliki nagradi in zlato priznanje v kategoriji Digitalno komuniciranje
 
  OUTSTANDING - prva nagrada za Inovativno zunanje oglaševanje
 
Več
 

2015

 
  Priznanje Deutsche Bank za odlično izvrševanje komercialnih plačil – ti. »Deutsche Bank's 2014 Gold Straight-Through Processing (STP) Excellence Award« / »EUR STP Excellence award
 
Več
 

2014

 
  Grand Sempler 2014: Velika nagrada - najboljša medijska strategija za akcijo »Živim lajf« z raperjem Zlatkom (Sveta vladar Nove KBM)
 
Več
 

2013

 
  Sveta vladar, najboljša blagovna znamka za mlade; Srebrni Effie za komunikacijsko odličnost in Bronasti Effie za kampanjo Rimaj z Zlatkom
 

2012

 
  Nagrada Gold Quill Best 2012 - Sveta vladar
 
Več
 

2010

 
  Bronasti Effie za komunikacijsko učinkovitost
 
  Najboljše podjetje in najboljši direktor
 
  Naj finančnik leta
 
Več
 

2009

 
  Najboljše letno poročilo desetletja med finančnimi ustanovami
 
  Najbolj varna spletna banka
 
Več
 

2008

 
  Najboljša banka v Sloveniji
 
  Najuspešnejša prva ponudba delnic javnosti (IPO)
 
  PRIZMA – najvišja slovenska nagrada za odličnost v komuniciranju
 
Več
 

2007

 
  Najboljše podjetje in najboljši direktor
 
Več
 
Nagrade v letu 2016
SOF 2016 nam je prinesel kar tri nagrade za kampanjo Gladko bančništvo, in sicer:
  • veliko nagrado za Oznamčene in ustvarjene vsebine,
  • veliko nagrado v kategoriji Digitalne komunikacijske akcije ter
  • zlato nagrado v kategoriji Digitalno komuniciranje.
OUTSTANDING - prva nagrada za inovativno zunanje oglaševanje s kampanjo Futurist.
Nagrade v letu 2015
Priznanje Deutsche Bank za odlično izvrševanje komercialnih plačil – ti. »Deutsche Bank's 2014 Gold Straight-Through Processing (STP) Excellence Award« / »EUR STP Excellence award.

Glavna nagrada za najboljšo digitalno oglaševalsko akcijo in srebrni Effie za trženjsko-komunikacijsko učinkovitost na Slovenskem oglaševalskem festivalu za blagovno znamko Sveta vladar.

Najvišja nagrada na mednarodnem tekmovanju v Berlinu za digitalne komunikacije (Digital Communication Awards – DCA) v kategoriji Vsebinski marketing za projekt Živim lajf.

Nagrada na Diggitu, slovenski konferenci o digitalnih komunikacijah za inovativno oglaševalsko kampanjo Zlatko – Živim lajf.

Tretja nagrada na tekmovanju WEBSI v kategoriji Posebni digitalni projekti za digitalno letno poročilo za leto 2014.
 
Nagrade v letu 2014
Grand sempler 2014 - velika nagrada - najboljša medijska strategija za akcijo »Živim lajf« z raperjem Zlatkom (Sveta vladar Nove KBM).

Zlati sempler 2014 - najboljša izkustvena akcija in kategoriji za akcijo »Živim lajf« z raperjem Zlatkom (Sveta vladar Nove KBM).

Zlati sempler 2014 - najboljša izraba digitalnega okolja za akcijo »Živim lajf« z raperjem Zlatkom (Sveta vladar Nove KBM).
Nagrade v letu 2012
Nagrada Gold Quill  2012 (Sveta vladar)
Sveta vladar, Rimaj z Zlatkom
Nagrada Gold Quill Best of the Best Award 2012
Nagrada Gold Quill Excellence Award 2012
Zlati Midas 2012
Balcannes award 2012
European Excellence awards shortlist 2012

Zlati sempler 2012
WEBSI 2012, spletna stran Sveta Vladar 


3 mesto,  Be-za-Be Be-za-Ce
4 mesto med vsemi prijavljenimi deli

WEBSI 2012, Facebook Sveta Vladar 
6 mesto,  Fejstbukovci

Prejeli smo kar 3 srebrne nagrade za oglaševanje

Z 20. slovenskega oglaševalskega festivala SOF je naša banka odšla okronana s kar tremi srebrnimi priznanji v različnih kategorijah in za različne komunikacijske akcije. Žirija je srebrna priznanja podelila:
  • celostni kampanji Sveta vladar, ki je nova blagovna znamka naše banke za mlade in na netradicionalen način dostopa do src mladih,
  • radijskemu oglasu Eko kredit in
  • inovativni obliki oglaševanja za Stanovanjski kredit.
Nagrade v letu 2010
Bronast Effie
Bronasto priznanje Effie si je Nova KBM prislužila kot edina finančna organizacija v konkurenci 14 finalistov za akcijo stanovanjskih kreditov: »Že veste, kako bo zvenel zvonec vašega novega doma?«. Effie, najuglednejša nagrada na področju tržnega komuniciranja doma in v tujini, nagrajuje ideje, ki v praksi resnično delujejo.
 
Naj finančnik leta
Predsednik uprave Nove KBM Matjaž Kovačič je nagrado za najboljšega finančnika leta po izboru slovenskih novinarjev in urednikov prejel aprila 2010 na Finančnem sejmu Kapital v Ljubljani.

Najboljše podjetje in najboljši direktor
Za leti 2007 in 2010 je Nova KBM v okviru vsakoletne prireditve NajMariborčan prejela dve nagradi – za naj podjetje po izboru Mariborčanov in naj direktorja po izboru medijev. V izboru je sodelovalo 60 novinarjev mariborskih medijskih hiš in 450 naključno izbranih gospodinjstev.
Nagrade v letu 2009
Najboljše letno poročilo desetletja med finančnimi ustanovami
Nova KBM je po številu delničarjev največja delniška družba v državi. Svojo odgovornost do delničarjev in drugih zainteresiranih javnosti izkazuje tudi s transparentnim poročanjem o poslovanju. Odličnost na tem področju potrjujejo nagrada za najboljše letno poročilo v vseh desetih letih med vsemi finančnimi ustanovami v Sloveniji ter v zadnjem desetletju večkrat nagrajena letna poročila Skupine Nove KBM in Nove KBM.
Ocenjevalna komisija tekmovanja, ki ga od leta 1999 pripravlja časnik Finance, je poudarila, da je bila Nova KBM najbolj zvesta tekmovanjem za najboljše letno poročilo in si je vsako leto prizadevala za izboljšanje kakovosti vsebine. Najboljše letno poročilo v zadnjem desetletju so izbrali na podlagi posebnega matematičnega statističnega modela. Ta je pokazal, da je Nova KBM najboljša med 30 finančnimi ustanovami, ki so v tem času sodelovale v tekmovanju.
 
Bank@Net – najbolj varna spletna banka
Po raziskavi revije Kapital je Bank@Net, spletna banka Nove KBM, najbolj varna spletna banka v Sloveniji.
Nagrade v letu 2008
Banka leta 
Angleška revija The Banker, ki jo izdaja Financial Times, je leta 2008 Novi KBM podelila nagrado banka leta. Banka je nagrado prejela na osnovi odličnih rezultatov poslovanja v letu 2007 ter strateških načrtov, ki so si jih zadali za prihajajoče petletno obdobje. Nova KBM je v letu 2007 dosegla 15,15-odstotno rast dobička, razmerje med stroški in prihodki pa je znižala s 54,82% na 51,34%. Prav tako je Nova KBM s plačilnim sistemom Moneta pionir varnega mobilnega bančništva, kar potrjuje sodobnost strateških usmeritev v razvoju Nove KBM. K nagradi je pomembno prispevala tudi uspešna mednarodna ponudba delnic Nove KBM javnosti, saj je največja kadarkoli izpeljana prva ponudba delnic javnosti na borzi. Pri izborih je sodelovalo okoli 500 bank iz več kot 140 držav in regij.
Revija The Banker nagrado banka leta podeljuje že od leta 1998. Nagrajenci so vodilne družbe na področju rastočih trgov, upravljanja z denarjem in upravljanja z vrednostnimi papirji. Osnovni kriterij ocenjevanja mednarodne skupine sodnikov je bil izčrpen vprašalnik, upoštevali pa so tako rezultate poslovanja, stopnje rasti in ostale podatke o poslovanju kot tudi analize gradiv o tehnologijah, pripojitvah in združitvah ter strateškem razvoju.
 
Najuspešnejša prva ponudba delnic javnosti (IPO)
Nova KBM je oktobra 2008 prejela nagrado švedske družbe East Capital za najuspešnejšo prvo ponudbo delnic javnosti (IPO). East Capital redno spremlja poslovanje družb v Vzhodni Evropi, vsako leto upravljavci njihovih skladov in analitiki obiščejo več kot 500 podjetij v regiji. Nagrade podelijo tistim podjetjem, ki najbolj aktivno prispevajo k rasti regije. Nova KBM je bila leta 2008 v družbi še dveh nagrajencev: VimpleCom, ruski mobilni operater, je nagrado dobil za največjo rast, hrvaška Atlantic Grupa, vodilni evropski proizvajalec vitaminskih napitkov in hrane za športnike ter vodilni distributer izdelkov za široko potrošnjo, pa je dobila nagrado za odkritje leta.
 
PRIZMA – najvišja slovenska nagrada za odličnost v komuniciranju
Nova KBM je oktobra 2008 na Slovenski konferenci za odnose z javnostmi prejela nagrado Prizma – najvišje slovenske nagrade za odličnost v komuniciranju. Nagrado je banka prejela skupaj s SPEM Komunikacijsko skupino, s katero so zasnovali, organizirali in izvedli  komunikacijsko podporo prvi javni ponudbi delnic, izpeljani novembra 2007. Po ocenah žirije se je nagrajen komunikacijski projekt izkazal s širokim naborom aktivnosti, ki so se medsebojno dobro prepletale, hkrati pa je vključeval tudi izredno zahtevno časovno dinamiko aktivnosti. Projektni tim je tako ob načrtovanju opravil izredno zahtevno nalogo tudi v fazi izvedbe in koordinacije aktivnosti ter projekt zaključil z dokazljivimi rezultati.
Nagrade v letu 2007
Najboljše podjetje in najboljši direktor
Za leti 2007 in 2010 je Nova KBM v okviru vsakoletne prireditve NajMariborčan prejela dve nagradi – za naj podjetje po izboru Mariborčanov in naj direktorja po izboru medijev. V izboru je sodelovalo 60 novinarjev mariborskih medijskih hiš in 450 naključno izbranih gospodinjstev.