Nova KBM

Aleš Hauc danes uradno nastopil mesto predsednika uprave Nove KBM | NKBM

Z današnjim dnem je mesto predsednika uprave Nove KBM prevzel Aleš Hauc. Novi predsednik uprave je dobil petletni mandat za vodenje Nove KBM.

Začnite tipkati, kar iščete

Aleš Hauc danes uradno nastopil mesto predsednika uprave Nove KBM

24 april 2012
OBVESTILA
Z današnjim dnem je mesto predsednika uprave Nove KBM prevzel Aleš Hauc. Novi predsednik uprave je dobil petletni mandat za vodenje Nove KBM.
 

»Potem ko je Banka Slovenije g. Haucu izdala licenco, so bili izpolnjeni vsi formalni pogoji za začetek opravljanja njegove nove funkcije v Novi KBM,« je uvodoma na današnji novinarski konferenci povedal predsednik nadzornega sveta dr. Dušan Jovanovič. Dodal je, da ima glede na statutarno določen mandatarski sistem nadzorni svet funkcijo, da izvede postopek, podoben kot za izbor predsednika uprave, tudi za člane nadzornega sveta. Predlagan je bil izbor kandidatov tudi za nove člane nadzornega sveta, saj šestim nadzornikom preneha mandat, eden pa je odstopil. Nadzorni svet je po Jovanovićevih besedah oblikoval nominacijski odbor, ki je z javnim pozivom pozval kandidate. Prijavljenih je 58 kandidatov, v skladu s kodeksom upravljanja AUKN pa bo nominacijski odbor v prihodnje med prispelimi prijavami izbral kandidate in jih poslal v akreditacijo komisiji AUKN. Vse to naj bi se po pojasnilu dr. Jovanovića zgodilo še pred sklicem skupščine.


Danes je na mesto predsednika uprave Nove KBM tudi uradno sedel Aleš Hauc, ki ga je nadzorni svet banke na to funkcijo imenoval marca letos, po odstopu mag. Andreja Plosa. Novi predsednik je vodenje banke prevzel s petletnim mandatom, ki se izteče leta 2017.


Ob nastopu funkcije je Aleš Hauc na današnji novinarski konferenci poudaril, da se mora najprej osredotočiti na pregled poslovanja Nove KBM. »Na podlagi posnetka stanja banke si bom lahko ustvaril pogled za poslovanje v prihodnje. V prvih dneh se bom seznanil z vsemi pomembnejšimi podatki glede poslovanja banke in pričel z izvajanjem vizije, ki sem jo že pred časom predstavil nadzornemu svetu. Pot bo lahko tudi huda, vendar nobene ambiciozne poti niso enostavne, zato verjamem, da bo Nova KBM preživela to svetovno krizo in se še naprej uspešno razvijala,« je med drugim izpostavil Hauc in povedal še, da bodo pregledali popise poslovnih procesov in sestavili načrt tako banke kot Skupine, in sicer za čim bolj učinkovito poslovanje. »Intenzivno bomo delali na odnosih z investitorji in delničarji ter krepili vlogo v regiji. Sem tudi v zaključni fazi razgovorov za potencialne člane uprave, v prvi polovici maja nameravam nadzornemu svetu predlagati svoje kandidate. In ko prejmejo licenco, pričakujemo, da bo predvidoma v začetku julija popolna uprava pričela z delom,« je še povedal novi predsednik uprave Nove KBM in dodal, da  mag. Andrej Plos do nadaljnjega še ostaja v njegovi ekipi kot član uprave. » Za enkrat slika banke kaže, da je to varna bančna hiša, ki dobro posluje, opravili bomo sicer tudi revizijo poslovanja posameznih segmentov, predvsem hčerinskih družb, ker želimo imeti kot nova uprava čisto sliko poslovanja,« je zaključil Aleš Hauc.