Nova KBM
 

Novosti za podjetja | NKBM

Abanka novosti za podjetja

NOVA KBM IN ABANKA ZDRUŽENI

Nova KBM d.d. in Abanka d.d. sta od 1. septembra 2020 združeni, vse pravice in obveznosti nekdanje Abanke d.d. pa je prevzela Nova KBM d.d.

Vabimo vas, da se seznanite s spremembami, ki veljajo od tehnične združitve banke, torej od januarja 2021.

POSLOVNI TRANSAKCIJSKI RAČUN


Vašemu transakcijskemu računu smo dodelili novo številko računa. Prosimo, da o spremembi številke računa obvestite svoje uporabnike.
 
 

PLAČILNE KARTICE


Na naslov podjetja, ki ga imamo zavedenega v našem sistemu, ste brezplačno prejeli nove poslovne debetne kartice Visa, ki so s 1. januarjem 2021 nadomestile vse obstoječe debetne kartice BA Maestro in Visa.
 
 

PLAČILNE STORITVE IN E-RAČUNI


Banka je uredila prenos obstoječih trajnih nalogov in obvestila prejemnike SEPA direktnih bremenitev in pošiljatelje e-računov o novi številki računa. Pri čezmejnih direktnih bremenitvah vas prosimo, da to uredite sami.
 
 

SPLETNA IN MOBILNA BANKA


Aplikacije Abanet.com, Abamobi in Abacom so prenehale delovati. Poslovni račun za svojo dejavnost odslej pregledujete v digitalnih rešitvah za pravne osebe eBank@Net com, Bank@Net com in mBank@Net com.
 
 

POS TERMINALI


Vsa prodajna mesta so preštevilčena, prejeli ste nove šifre trgovcev. O novih šifrah trgovcev in prodajnih mestih ste bili obveščeni preko Portala za spremljanje izpiskov. Portal bo ostal v uporabi predvidoma do 30. junija 2021, po tem datumu bo ukinjen.
 
 

DEPOZITI IN KREDITNO POSLOVANJE


Obrestne liste boste prejeli ob poteku depozita oziroma ob izplačilu obresti, in ne več vsak mesec. Kreditne partije so preštevilčene. Banka je poskrbela za avtomatsko preusmerjanje plačil na novo številko kreditne pogodbe.
 
 

SPREMEMBE PRAVNIH AKTOV


Določene splošne pogoje poslovanja in opravljanja plačilnih storitev za pravne osebe, podjetnike in zasebnike so nadomestili Splošni pogoji za opravljanje plačilnih storitev za pravne osebe, zasebnike, samostojne podjetnike in društva.
 
 

DOKUMENTARNO IN GOTOVINSKO POSLOVANJE


Valuta plačila obračunanih nadomestil se je spremenila z osem delovnih dni na takojšnjo bremenitev ob obračunu. Gotovinske transakcije je možno opravljati v vseh poslovalnicah banke in na Poštah Slovenije.
 
 

OSTALO


Če stranka pri banki nima odprtega tudi transakcijskega računa, sklenitev podaljšanja najema sefa ni več možna. Uporabniki storitve Abasms še naprej prejemate SMS sporočila za opravljene transakcije.