Nova KBM
 

Novosti za podjetja | NKBM

Abanka novosti za podjetja

PRIHAJAJOČE SPREMEMBE

Nova KBM d.d. in Abanka d.d. sta od 1. septembra 2020 združeni, vse pravice in obveznosti nekdanje Abanke d.d. pa je prevzela Nova KBM d.d

Vabimo vas, da se seznanite z novostmi, ki se bodo zgodile predvidoma s 1. januarjem 2021, ko bomo poenotili informacijske sisteme ter najboljše produkte in storitve obeh bank.

Storili bomo vse, da bo za vas prehod čim enostavnejši.

POSLOVNI TRANSAKCIJSKI RAČUN


Vašemu transakcijskemu računu bomo dodelili novo številko računa. Prosimo, da o spremembi številke računa pravočasno obvestite svoje uporabnike, pri čemer upoštevajte, da bo račun aktiven predvidoma šele 1. januarja 2021.
 
 

PLAČILNE KARTICE


Najkasneje do sredine decembra 2020 boste na naslov podjetja, ki ga imamo zavedenega v našem sistemu, brezplačno prejeli nove poslovne debetne kartice Visa, ki bodo nadomestile vse obstoječe debetne kartice BA Maestro in Visa.
 
 

PLAČILNE STORITVE IN E-RAČUNI


Banka bo uredila prenos obstoječih trajnih nalogov in obvestila prejemnike SEPA direktnih bremenitev in pošiljatelje e-računov o novi številki računa. Pri čezmejnih direktnih bremenitvah vas prosimo, da to uredite sami.
 
 

SPLETNA IN MOBILNA BANKA


Aplikacije Abanet.com, Abamobi in Abacom bodo prenehale delovati. Poslovni račun za svojo dejavnost boste lahko pregledovali v digitalnih rešitvah za pravne osebe eBank@Net com, Bank@Net com in mBank@Net com.
 
 

POS TERMINALI


Vsa prodajna mesta bodo preštevilčena, prejeli boste nove šifre trgovcev. O novih šifrah trgovcev in prodajnih mestih boste obveščeni preko Portala za spremljanje izpiskov. Portal bo ostal v uporabi predvidoma do 30. junija 2021, po tem datumu bo ukinjen.
 
 

DEPOZITI IN KREDITNO POSLOVANJE


Obrestne liste boste prejeli ob poteku depozita oziroma ob izplačilu obresti, in ne več vsak mesec. Kreditne partije bodo preštevilčene. Banka bo poskrbela za avtomatsko preusmerjanje plačil na novo številko kreditne pogodbe.
 
 

SPREMEMBE PRAVNIH AKTOV


Določene splošne pogoje poslovanja in opravljanja plačilnih storitev za pravne osebe, podjetnike in zasebnike bodo nadomestili Splošni pogoji za opravljanje plačilnih storitev za pravne osebe, zasebnike, samostojne podjetnike in društva.
 
 

DOKUMENTARNO IN GOTOVINSKO POSLOVANJE


Valuta plačila obračunanih nadomestil se bo spremenila z osem delovnih dni na takojšnjo bremenitev ob obračunu. Gotovinske transakcije bo možno opravljati v vseh poslovalnicah banke in na Poštah Slovenije.
 
 

OSTALO


Če stranka pri banki ne bo imela odprtega tudi transakcijskega računa, sklenitev podaljšanja najema sefa ne bo več možna. Uporabniki storitve Abasms boste še naprej prejemali SMS sporočila za opravljene transakcije.