Nova KBM
 

Abanka novosti | NKBM

Abanka novosti

PRIHAJAJOČE SPREMEMBE

Od 1. septembra 2020 sta Nova KBM d.d. in Abanka d.d. združeni. Predvidoma 1. januarja 2021 bomo poenotili informacijske sisteme in združili najboljše storitve obeh bank. Storili bomo vse, da bo za vas prehod čimbolj enostaven.

Vabimo vas, da se seznanite s pomembnimi novostmi, ki so povezane z vašim bančnim poslovanjem v prihajajočem letu. Te vas zadevajo le, če ste uporabnik produkta, ki se spreminja. Večino storitev bomo prenesli avtomatsko, zato vam v zvezi s spremembami ni treba storiti ničesar, razen če je to posebej navedeno.

Vse opisane spremembe bodo začele veljati predvidoma 1. januarja 2021.

PRIHAJAJOČE NOVOSTI     ZANIMA ME

OSEBNI TRANSAKCIJSKI RAČUNNajkasneje do sredine decembra 2020 boste vi in vaše pooblaščene osebe skupaj z novo debetno kartico Visa po pošti prejeli obvestilo o novi številki transakcijskega računa Nove KBM.
 
 

DEBETNE KARTICENajkasneje do sredine decembra 2020 boste vi in vaše pooblaščene osebe po pošti prejeli novo debetno kartico ali predplačniško kartico Visa Nove KBM, ki bo nadomestila obstoječo debetno kartico.
 
 

KARTICE Z ODLOŽENIM PLAČILOM IN OBROČNE KREDITNE KARTICE


Tako vi kot vaše pooblaščene osebe boste lahko še naprej uporabljali obstoječe plačilne kartice Visa in MasterCard (z odloženim plačilom in obročne kartice).

 
 

SPLETNA IN MOBILNA BANKA


Aplikaciji Abanet in Abamobi bosta prenehali delovati predvidoma v začetku januarja 2021. Ob prijavi boste samodejno preusmerjeni na spletno banko Bank@Net in mBank@Net.

 
 

VARČEVANJA IN DEPOZITI


Številke varčevalnih računov, namenskega in rentnega varčevanja bodo spremenjene predvidoma v začetku januarja 2021. Za nemoteno poslovanje bo banka poskrbela, da bodo vsa nakazila, prejeta na stari račun, avtomatsko preusmerjena na račun z novo številko.
 
 

PLAČILNE STORITVE IN E-RAČUNI


Banka bo o vaši novi številki računa obvestila nekatere plačnike. O novi številki vašega računa bo banka obvestila vse izdajatelje e-računov, ki jih boste prejeli v spletno in/ali mobilno banko.

 
 

IZPISKI IN OSTALA OBVESTILA


Mesečne izpiske in ostala obvestila banke boste prejemali glede na kanal, ki ga uporabljate za komunikacijo z banko.
 
 

SPREMEMBE PRAVNIH AKTOV


Določene Splošne pogoje poslovanja in Tarife bodo nadomestili Splošni pogoji poslovanja s potrošniki oz. Cenik nadomestil za posle s potrošniki.
 
 

OSTALO


Kreditne pogodbe bodo dobile novo številko. Spreminja se višina zavarovalnine za vsebino sefov. Banka bo prenehala opravljati storitve osebnega bančništva, prenosa drobiža in ukinja Apaket družina.
 
Tukaj najdete pomembne novice v prihajajočem letu.